Amerikan Koleji’nde Aile Katilim Etkinliği Düzenlendi

Amerikan Koleji’nde Aile Katilim Etkinliği Düzenlendi

Çocuklar ve aileler okulda biraraya geldi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Anaokulu’nda her yıl geleneksel olrak düzenlenen Aile Katılım Etkinliği gerçekleşti.

Amerikan Koleji Girne yerleşkesinde gerçekleşen aile katılım etkinliği, anne ve babaların çocuklarının sıralarına oturarak, çocuklarının ders süresince öğretmeni ile olan dialoğunu ve nasıl ders işlediğini yaşayarak görme şansı yakaladı. Zaman zaman boyalar içinde kalan veliler, çocuklarının sınıf ortamındaki arkadaşlarını tanırken,
arkadaşlarının aileleriyle etkinlik yapmanın keyfini yaşadılar.

Konuyla ilgli açıklamalarda bulunan Amerikan Koleji Anaokulu Müdürü Binnur Saymaz, Aile Katılım Etkinliğinin Çocuğun akademik başarısını olumlu yönde etkileyen en önemli unsurlardan birisi olduğunu belirterek, etkinliğin amacının, çocukların okula severek gelmeleri, ailelerin çocuklarını okul ortamında görüp potansiyellerini farketmeleri, çocuk ve ebeveynin kaliteli zaman geçirmeleri ve buna özendirilmeleri ve de okul - aile - çocuk üçlü etkileşimi ile iyi bir ağ kurabilmeleri olduğunu vurguladı.

Saymaz ayrıca, geleneksel hale gelen Aile Katılım etkinliğinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleirni belirterek, ailelerin bu etkinliklerden çok memnun olduklarını, severek ve ilgiyle katıldıklarını belirtti.