GAÜ’den Uluslararası Düzeyde Akademik Bir Yayın Daha

GAÜ’den Uluslararası Düzeyde Akademik Bir Yayın Daha

GAÜ Kıbrıs Türkçe’sini Dünyaya Tanıtıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nden Almanya’da Akdemik Yayın.

GAÜ, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Gökçe Yükselen Abdurrazak Peler’in hazırlamış olduğu “The Tense-Aspect-Mood/Modality System of the Turkish Spoken in Cyprus” adlı çalışması Almanya’da akademik çalışmaları yayınlayan “Scholar’s Press” tarafından İngilizce olarak yayınlandı. Çalışma, Kıbrıs ağızlarında kullanılan zaman kipleri ve bu kiplerin Türkiye ile Eski Anadolu Türkçesi ile karşılaştırmasını kapsadığı bildirlirken, SOAS’da doktora tezi olarak hazırlanan çalışmaya göre Kıbrıs Ağızları’nın Eski Anadolu Türkçe’si ile Türkiye Türkçesi’ne bağlı olarak geliştiği ve gelişiminin devam ettirdiği sonucuna varıldığı bildirildi. Ayrıca çalışmada Kıbrıs Ağızlarının oluşumu ve bu oluşuma etki eden sosyolinguistik unsurlar da incelenirken, metinlerle zenginleştirilerek hazırlanan tez, Kıbrıs Ağızları üzerine çalışma yapacak olan araştırmacılar için internet üzerinden ilgili yayınevi tarafından satışa çıkarıldığı vurgulandı.