GAÜ Denizcilik ve Ulaştirma Yüksekokulu Simülatör ve Eğitim Alani Açildi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Denizcilik ve Ulaştirma Yüksekokulu Simülatör ve Eğitim Alani Açildi

Simülatör Merkezi ile Denizde Güvenlik Alaninin Açilişini Bayindirlik ve Ulaştirma Bakani Kaşif Gerçekleştirdi

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu bünyesinde kurulan Albatros Simülatör Merkezi ile Piyale Paşa Denizde Güvenlik Alanı, törenle hizmete girdi.
Merkez ile denizde güvenlik alanının açılışını Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ve diğer bazı yetkililer gerçekleştirdi.

GAÜ Tekno Park’ta gerçekleştirilen törene, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü veYöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, GAÜ Rektörü Prof Dr. Yıldırım Öner ile Rektör Yardımcıları, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü l, bazı yetkililerle GAÜ’lü akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Törende, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, GAÜ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Yardımcı Doç. Dr. Asım Vehbi ile Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü Uzak Yol Kaptanı Efdal Safel konuşma gerçekleştirdi.

Kaşif:” GAÜ’nün Kaydetmekte olduğu Gelişim ve Başarıları yakından takip Ediyorum”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif yaptığı konuşmada, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu bünyesinde kurulan Albatros Simülatör Merkezi ile Piyale Paşa Denizde Güvenlik Alanı’nı hizmete açmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Üniversitenin kaydetmekte olduğu gelişim ve başarıları yakından takip ettiğini söyledi.

Hizmete açıkları simülatör merkezinin Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu’nda eğitim gören öğrencilere sanal ortamda gemi yönetimi, denizde güvenlik alanının ise açık denizde gemi güvenliği eğitimi vereceğini belirten Bakan Kaşif, üniversitede verilmekte olan eğitimden övgüyle bahsetti.

GAÜ’de eğitim almak için 85 ülkeden gelen öğrencilerin, özellikle Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu’ndan kaptan olarak mezun olacakların, sadece ülkelerine dönmeyeceğini, dünyayı da dolaşacaklarını belirten Bakan Kaşif, bu durumun üniversite yanında ülke tanıtımına da katkı yapacağına dikkat çekti.

Bakan Ahmet Kaşif, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu’ndan mezun olacak genç kaptanlara başarılar dilerken, açık denizde dümen başında dikkatli olmalarını da istedi.

Vehbi, “GAÜ Önemli Labaratuarlar ve Önemli Merkezler ile Birlikte Dünya Standartlarında Eğitim Veren Bir Noktaya Gelmiştir”

GAÜ Yönetin Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Yardımcı Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ’nün
bugünlere GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın vizyonu sayesinde ulaştığını; içinde bulunulan coğrafya ile dünyada meydana gelen gelişmeleri göz önünde bulunduran Akpınar’ın birçok alanda olduğu gibi ulaşım alanında da adım atarak ulaştırma ve lojistik, ardından da güverte bölümlerinin kurulmasını sağladığını anlattı. Vehbi, denizcilik ile başlanılan bu vizyon ve yolculuğun daha sonra havacılığında eklenmesiyle önemli noktalara doğru gitmekte olduğunu belirterek, 2010 yılında Girne Amerikan Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Bölümü ile eğitime başladıklarını, bir sonraki yıl ise Güverte Bölümünün açıldığını belirtti. YÖK denkliği sonrasında 300’ü aşkın öğrenciye ulaşan GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulunun, bugün açılışı gerçekleşen önemli laboratuvar ve önemli merkezler ile birlikte dünya standartlarında eğitim veren bir noktaya ulaştığını vurguladı.

Vehbi konuşmasının devamında, “ bölüm başkanımızın da biraz önce belirttiği gibi, sadece adada değil bölgede de en iyi sivil eğitim veren program Girne Amerikan Üniversitesi’ndedir ve biz bu programın daha da gelişmesi için her geçen gün gereğini yapıyoruz. Ben sizi birazcık geriye götürmek istiyorum. 1984 yılında, Amerika Birleşik Devletlerine eğitim almak için gittim. Bölgede yılın 7 8 ayı göllerin ve suların donduğu eksi kırkların olduğu bir bölge, ama bu bölgede su ile ilgili, balıkçılık olsun, ulaşım olsun, yatçılık olsun, su sporları olsun herkesi çok ciddi şekilde kendini geliştirmiş ve keyfini çıkaran bir halk olarak gördüm. Halbuki ben bir adadan gitmiş birisi olarak bunların hiçbirinden nasibimi almamış bulunmaktaydım. Biz toplum olarak aslında bir adada yaşamamıza rağmen çok yakın geçmişe kadar bunu gereklerini yerine getirmedik. İşte o günlerden bu güne geldiğimiz zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gururu olarak Girne Amerikan Üniversitesi dünya standartlarında 85 farklı ülkeden gelen öğrencilerimize eğer kaptanlık ve uzak doğu kaptanlık eğitimi verebiliyorsak, bunu en iyi şekilde yapıp tüm dünyada geçerli bir diplomayla, lisansla, ehliyetle bunu yapıyorsak bu katedilen yol gerçekten çok önemli bir yoldur. Bunun halk olarak hepimiz kıymetni bilmeliyiz. GAÜ olarak Denizcili yanında havacılık alanında da yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz” dedi.

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü Uzak Yol Kaptanı Efdal Safel gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, okulun sahip olduğu donanım ve altyapıyla, temel sıralamada ön sıralarda olduğunu anlatarak, hedeflerine başarma azmiyle devam edeceklerini söyledi.
Tekno Park Fuaye alanında gerçekleşen açılış töreninin ardından “Albatros Denizcilik Simülatörü” ve “Piyale Paşa Denizde Güvenlik Alanı” yerinde incelendi.