GAÜ ve KIBRIS GENÇ TV Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve KIBRIS GENÇ TV Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs Genç TV arasındaki ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Kıbrıs Genç TV Birinci Plaza’da düzenlenen protokol imza törenine, Birinci Medya CEO’su Tekin Birinci, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Medya Koordinatörü Derviş Refiker ve GAÜ Görsel Medya Yönetmeni Simge Özekler katıldı.

Protokol imza töreninde konuşma yapan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Genç TV ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin kuruldukları günden bu güne bakıldığında benzerlik gösterdiğine değinerek, Genç TV’nin küçük bir radyo stüdyosundan bugün büyük teknolojik alt yapıya sahip bir medya kuruluşuna dönüştüğünü aynı şekilde GAÜ’nün de 7 öğrenciden bugün 85 farklı ülken 10750 öğrenci ve 1000’nin üzerinde çalışana ulaştığını vurguladı. Ayrıca, bugüne kadar GAÜ ile Genç TV’nin birçok ortak yayına imza attığını belirten Vehbi, gerçekleştirilen protokol anlaşması ile birlikte daha kapsamlı projeleri gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi. Ayrıca Vehbi, gerçekleştirilen bu protokolün, özellikle iletişim fakültesi öğrencileri için staj imkanı sağlayacağını vurgulayarak, üniversiteler ile sektörlerin işbirliklerinin günümüzde büyük önem arzettiğini dilegetirdi. Konuşmasının sonunda Vehbi, GAÜ Kurucu Rektör’ü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a, Ertan Birinci’ye ve Birinci Medya CEO’su Tekin birinciye GAÜ Ailesi adına teşekkürlerini sundu.

Birinci Medya CEO’su Tekin Birinci gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, GENÇ TV ve GAÜ’nün yıllardır gönülden bağlı iki kurum olduğunu ve protokol ile ilişkileri resmiyete döktüklerini söyledi. Gerçekleşen protokol anlaşması ile birlikte Genç TV ve GAÜ TV stüdyolarını entegre hale getirmeyi palnladıklarını belirten Birinci, bu sayede ortak yapımlar ve canlı yayınların yapılması planlandığını vurguladı. Protokol anlaşmasının en önemli noktasının öğrencilerin Genç TV bünyesindeki imkanlar ile staj yapma şansı bulacakları olduğunu belirten Brinci, ilerleyen dönemlerde ortak akademik programların yapılmasını planladıklarını dilegetirdi.