GAÜ Güverte Bölümü Yök Onayı Aldı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Güverte Bölümü Yök Onayı Aldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Güverte bölümü YÖK onayı alarak öğrenci almaya hak kazandı. GAÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada Denizcilik eğitiminde dünya standartlarını yakalayacak çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtilirken denizcilik eğitiminde teorik bilgilerin yanında dünya standartlarında uygulanan pratik eğitimler ile denizcilik eğitiminde dünyanın önde gelen üniversiteleri ile sürdürülen akademik işbirliğinin önemine dikkat çekildi.

Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Güverte bölümüne sınırlı sayıda öğrenci alınacağının da belirtildiği açıklamada öğrenci adaylarının detaylı bilgiye www.gau.edu.tr web adresinden ulaşabileceğinin altı çizildi.

Denizcilik Eğitiminin Önde Gelen Üniversitesi Piri Reis İle Akademik İşbirliği Anlaşması İmzalandı. Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı Destek Veriyor.

2009-2010 akademik yılı içerisinde GAÜ Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Celal Barla’nın katılımı ile imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile “Öğretim Üyesi değişimi”, “Destek ve Program geliştirme projeleri” ve “Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO STCW kuralları doğrultusunda Zabitan Ehliyeti alınmasına destek sağlanması “ konularında varılan kararlar Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC denizcilik sektörü için büyük önem taşıyor. GAÜ ile Piri Reis Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile Denizcilik İşletmeciliği, Lojistik, Ulaştırma ve Güverte bölümlerine öğrenci alınması ve yetiştirilmesi projesine Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı da destek veriyor.
Eğitim Limanı KKTC’de İlk Olacak

Denizcilik İşletmeciliği, Lojistik ve Ulaştırma yanında YÖK onayı ile Güverte bölümüne de öğrenci almaya başlayacak GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu yeni binaları ile birlikte eğitim limanının entegre bir tesis olarak inşaatına önümüzdeki akademik yıl içerisinde başlanacak.
Denizcilik Öğrencileri Yüzer Sınıflar İle Uluslar arası Sularda Eğitim Görecek

GAÜ’den eğitim limanı ile ilgili yapılan açıklamada özelde GAÜ öğrencilerinin hizmetine sunulacak ve Girne için önemli bir alt yapıyı da sağlayacak olan eğitim limanı ve marinanın öğrencilerin denizcilik eğitimini tüm yönleri ile almaları için amaçlandığını vurguladı. 5 metreden 30 metreye kadar çeşitli eğitim teknelerinin öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe indirgeyebilmeleri amacıyla Akdenizin uluslar arası sularında pratik eğitimler için kullanılacağının da altının çizildiği açıklamada eğitim limanı ve marinasıyla birlikte tam donanımlı Denizcilik bölümlerinin KKTC’de ilk ve tek olacağını belirtilerek denizcilik eğitimi için alt yapının önemine dikkat çekildi.