İş Sağlığı ve Güvenliği Tartışıldı

Haberler

GAÜ'DEN

İş Sağlığı ve Güvenliği Tartışıldı

TAŞOVA Taş Ocakları Vakfı, KKTC genelinde düzenlediği İş Sağlığı ve güvenliği konularında halkı bilinçlendirmek, ayrıca bu konudaki yasa ve tüzükler hakkında farkındalık yaratmak için düzenlediği sempozyumlara devam ediyor.

Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) 28 Mayıs 2010 Cuma günü gerçekleşen ve gün boyunca süren sempozyumda, vakfın yetiştirdiği iş sağlığı uzmanları farklı konularda sunumlar yaptı. Halil Erdim “Belediye Hizmetleri İSG” , Bengü Mındıkoğlu “Yüklerin Elle Taşınmasında Asgari Sağlık ve Güvenlik Koşulları” , Yasemin Çobanoğlu “Kişisel Koruyucu ve Donanımlar”, Elif Binboğa “Kimyasal Tehlikeler ve Malzeme Güvenlik Bilgi Formları” , Cem Mındıkoğlu “İşverenlerin ve Çalışanların İSG Yükümlülükleri” ve Nidai Kordal “Ergonomi” konularında sunumlar gereçekleştirerek, iş sağlığı ve güvenliği konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Soru cevap eşliğinde gerçekleştirilen tartışma kısmının ardından sempozyum sona erdi.

Lefkoşa’dan sonra GAÜ’de sempozyum düzenleyen TAŞOVA Taş Ocakları Yetkilileri Pazartesi günü Lefke’de bir sempozyum düzenleyeceklerinin de haberini verdi.