GAÜ Uluslararası Psikoloji Kongresinde Boy Gösterdi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Uluslararası Psikoloji Kongresinde Boy Gösterdi

Girne Amerikan Üniversitesi Rehberlik ve  Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Dr. Aysın Sınal bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilen 2013 Uluslararası Klinik ve Danışmanlık Psikolojisi Kongresin’de İngiltere Psikoloji Derneğinin onayladığı atölye çalışmasına Oturum Başkanı olarak katıldı.

İstanbul’da gerçekleşen 2013 Uluslararası Klinik ve Danışmanlık Psikolojisi Kongresi ( International Congress on Clinical & Counseling Psychology) aralarında Amerikan Psikoloji Derneği, Avrupa Sosyal, Davranış Bilimleri Degisi, Romanya Psikoloji ve Eğitim Bilimleri Dergisi, Point Loma Nazarena Üniversitesi ve Ulusal Tayvan Normal Üniversitesi’nin organizesinde gerçekleşti. Bu yılki organizasyonda Özellikle  Bağımlılık Çalışmaları, Anksiyete Bozuklukları, Uygulamalı Araştırma, Dikkat Bozuklukları, Otizm, Davranış Bilimleri, Davranış Terapisi, Biyoetik, Çocuk İstismarı, Çocuk Psikolojisi, Kronik Hastalıklar, Klinik Psikoloji, Klinik Araştırma, Bilişsel-Davranışçı Terapi, Bilişsel Terapi, Depresyon, Yeme Bozuklukları, EMDR, Etik, Adli Tıp, Gay ve Lezbiyen Sorunları , Genetik, Sağlık Hizmetlerine Erişim, Evlilik ve Aile Terapisi, Nörobiyoloji, Psikiyatri, Psikopatoloji, Psikoterapi, Cinsel Şiddet, Madde Bağımlılığı, İntihar gibi konu başlıkları işlenirken, kongre de tüm bildiriler bir araya getirilip, bir kitap bölümü olarak yayınlanacağı bildirildi.

Dört gün süren  kongreye dünyanın her yerinden akademisyenler, klinik psikologar, psikolojik danışmanlar, psikiyatristler ve öğrenciler katılırken, Uluslararası Klinik ve Danışmanlık Psikolojisi Kongresin de GAÜ Rehberlik ve  Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Dr. Aysın Sınal KKTC’yi ve GAÜ’yü Uluslararası Arenada temsil etti.  Ayrıca Sınal’a Kongre Organizatörleri tarafından göstermiş olduğu katkılarından dolayı teşekkür plaketi taktim edildi.