GAÜ’den Turizm Eğitimine Yön Verecek Anlaşma

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Turizm Eğitimine Yön Verecek Anlaşma

Anlaşma ile GAÜ Turizm bölümü öğrencileri eğitimlerine Fransa’da devam hakkı elde ederken La Rochelle Tourism and Business School öğrencileri de eğitimlerine Kuzey Kıbrıs’ta devam edebilecek.

Avrupa Birliği (AB) ve Fransa’nın en iyi Turizm ve Konaklama İşletmeciliği enstitülerinden La Rochelle Tourism and Business School ile Girne Amerikan Üniversitesi Turizm ve Konaklama Fakültesi arasında işbirliği ve öğretim görevlisi ile öğrenci değişim programı anlaşması imzalandı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) üyesi ve dünya turizm eğitmini denetleyen TEDQUAL akreditasyonları bulunan GAÜ ve La Rochelle Tourism and Business School akademik işbirliği anlaşması ile ilgili Turizm ve Konaklama Uygulamalı Yüksekokul direktörü Yrd. Doç Dr. İsmet Esenyel önemli açıklamalrda bulundu.


Yrd. Doç .Dr. ESENYEL : “Turizm Eğitiminde Ülke Standartları Yükseliyor.”La Rochelle Tourism and Business School’un turizm eğitiminde ve turizm sektörüne küresel bilgisi ile yön verecek kanaat önderlerinin yetiştirlmesinde Avrupa ile  Fransa'nın önde gelen enstitülerinden olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Esenyel, öğrenci değişim programı çerçevesinde öğrencilerin 4 yıllık ve yükseklisans eğitimlerini Fransa’da devam edebileceğine dikkat çekerek öğrenci değişiminin iki kuruluş bünyesindeki enstitü ve yüksekokullarinca belirlenecek not seviyesi ve başarı durumuna göre  her yıl 12 öğrenci ile sınırlı tutulacağını ifade etti.


“Anlaşma,GAÜ Turizm Bölümü Öğrencilerine Eğitimlerine Fransa’da Devam Hakkı Tanıyor”Girne Amerikan Üniversitesi’nin dünyanın önde gelen üniversiteleri ile sürdürdüğü akademik işbirliği anlaşmaları ile ülke yükseköğretimine önemli katkılar yaptığına işaret eden Yrd. Doç. Esenyel, anlaşmanın Fransız öğrencilere eğitimlerini Kuzey Kıbrıs’ta sürdürme fırsatı tanıdığını ifade ederek anlaşma ile GAÜ Turizm bölümü öğrencilerinin eğitimlerine Fransa’da devam etti hakkı tanındığını belirtti.

La Rochelle Turizm Fakültesi ve Dış İlişkiler sorumlusu Marina Kouchuk’un  Kıbrıs Türk kültürü mozaiği ve GAÜ Turizm bölümünün Dünya Turizm ve Konaklama Eğitim Birliği (AMFORHT) ile Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü  (UNWTO) üyeliği yanında TEDQUAL akreditasyonun iki kurum arasındaki ilişkilerin en üst seviyeye ulaşmasındas etkili olduğuna vurgu yaptığını belirten Yrd. Doç. Dr. Esenyel, anlaşma gereği ilk öğrencilerin değişim programı çerçevesinde yeni akademik yıl ile birlikte ekim ayında Kuzey Kıbrıs ve Fransa’ya gönderileceğini açıkladı.