16. Ulusal Psikoloji Kongresi GAÜ’de Düzenlenecek

Haberler

GAÜ'DEN

16. Ulusal Psikoloji Kongresi GAÜ’de Düzenlenecek

16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi websitesi.

Ankara Üniversitesi'nde bu yıl 15.ncisi düzenlenen Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresine yükseköğretim’de 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25 öğrenci ile katıldı. Psikoloji anabilimdalı eğitiminde önde gelen üniversitelerde her yıl düzenlenen Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinin 16.ncısının 25 üniversite arasından GAÜ’de düzenlenmesine karar verildi.

16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresine ev sahipliği yapmak isteyen aday üniversiteler arasında yapılan eleme sonunda yükseköğretim’de 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi bir sonraki kongreye ev sahipliği yapmaya hak kazandı.
“GAÜ’nün Bilimsel Çalışma, Proje ve Ülke Gelişimine Katkısı Devam Edecek”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada lisans ve yükseklisans öğrencilerinin ulusal ve uluslararası bilimsel proje ve konferanslara katılmalarının desteklendiği belirtilerek kıtalar ötesi bir dünya üniversitesi vizyonu ile GAÜ’nün Kuzey Kıbrıs, İngiltere, Singapur ve ABD Kampüslerinde verdiği teorik derslerin pratik uygulamalarının düzenlenen konferans ve atölye çalışmaları ile sağlandığına dikkat çekilerek ulusal ve uluslar arası bilimsel projelere katılmanın öğrenci gelişimi için önemine dikkat çekildi.

GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birkimini ülke gelişimi için paylaşmaya devam edeceğinin de vurgulandığı açıklamada bilimsel temelli proje ve çalışmalarla öğrenci gelişimi yanında bölgesel ekonomik ve kültürel gelişimi sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğinin altı çizildi.
“Türk Üniversiteleri Psikoloji Öğrencileri GAÜ’de Buluşacak”

''İletişim Çağında İletişimsizlik'' temalı kongrede 25 farklı üniversiteden gelen öğrenciler ünlü psikolog ve akademisyenlerin verdiği konferans ve seminerlere katıldı. 3 gün süren kongre boyunca öğrenciler hem sözlü bildirilerde bulundu hem de poster sunumları gerçekleştirdi. Bildiri ve poster sunumu birincileri Türk Psikologlar Derneği tarafından ödüllendirildi. Ödül alan çalışmalar Türk Psikologlar Derneği bültenlerinde yayınlanacak.

Türk üniversiteleri psikoloji öğrencilerini GAÜ’de bir araya getirecek 16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi 2010-2011 akademik yılında Karmi Kampus Uluslar arası Kongre Merkezi Spectrum Hall ile Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda gerçekleşecek.