KIBATEK Edebiyat Şölenine GAÜ’den Büyük İlgi

Haberler

GAÜ'DEN

KIBATEK Edebiyat Şölenine GAÜ’den Büyük İlgi



“Edebiyatta Bahar” “Edebiyatta Kıbrıs” başlığı altında gerçekleşen şölenin GAÜ’deki 2’inci ayağı KIBATEK Vakfı Başkanı İsmail Bozkurt, Eğitim fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Yıldız ve GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner’in  açılış konuşmalarıyla başladı. Oturum başkanlığını GAÜ Eğitim fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Yıldız ve Vasilisa Tanasoğlu’nun yaptığı şölene konuşmacı olarak 10’u aşkın ülkeden 60’ın üzerinde kültür-sanat adamı, edebiyatçı ve akademisyen katılırken, GAÜ Millenium Binası Senato Kongre Merkezinde sunulan bildirilerin konuşmacılarından, Ali NESİM “Doğa, Mitoloji ve Kıbrıs”; Dr. Mustafa YENİASIR “Tarih-Edebiyat İlişkileri Bağlamında İsmail Bozkurt’un “Bir Gecede” Romanının İncelenmesi”; Meryem YILDIZ  “Özden Selenge’nin “Fincandaki Kraliçe” Öykü Kitabındaki Baş Kahramanlar Üzerine Tespitler”;  Yrd. Doç. Dr. Yurdal Cihangir  “Kıbrıs Türk Şiirinde Geçmişten Bugüne Bahar”; Gülcan Güvercin “Arif Nihat Asya’nın “Kıbrıs Rubaileri” Adlı Kitabında Yer Alan Rubailerin Bahar İmgesi Açısından İncelenmesi”; ve Öğr. Gör. Selma Bardakçıoğlu ise “Nevzat Yalçın’ın “Daha Yeni Daha Yakın” Adlı Eserinde Folklorik Unsurlar” konularına değindi.

GAÜ Millenium Binası Senato Kongre Merkezinde sunulan bildirilerin sonunda konuşmacılara Teşekkür Belgeleri GAÜ Eğitim fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Yıldız ve Vasilisa Tanasoğlu tarafından taktim edildi.

KIBATEK Edebiyat Şöleni; 23 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00’de İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek  “KIBATEK Şiir Dinletisi” ile sona erecek.