Dünya Su Gününde Amerikan Kolejinden Anlamli Ziyaret

Haberler

GAÜ'DEN

Dünya Su Gününde Amerikan Kolejinden Anlamli Ziyaret

Girne Amerikan Üniversitesi  Yükseköğretim Öncesi Eğitim Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji 6. Ve 7. Sınıf öğrencileri "Dünya Su Günü" nedeniyle Geçitköy Baraj İnşaatını ziyaret ettiler.

Amerikan Koljeji öğrencileri Fen bilimleri öğretmenleri eşliğinde Geçitköy Barajı inşaatını yerinde gözlemlerken, barajın yapımı ve niçin bu kadar önemli olduğunu konusunda yetkililer tarafından bilgi verildi. Barajın yapımında KKTC’nin kaynaklarından da yararlandıkları vurgulayan Ak Eli İnşaat Proje müdürü Nail Sert , yapımına 10 ay önce başlandığını, Türkiye tarafında burayı besleyecek olan barajın tamamlandığını ve baraj projesinin bitmesine 350 gün kaldığını belirtti. Güzelyalı'da bulunan tesisleri de inceleme imkanı bulan öğrenciler, yetkililerden barajın önemi hakkında bilgi alırken, bu projenin Dünyada bir benzeri olmadığını ve iki devlet arasında amacı içme suyu taşımak olmasından dolayı çok önemli olduğunu öğrendiler.

Baraj ziyaretinin ardından Lapta Atık Su Havuzu tesislerinide ziyaret eden öğrenciler, atık suyun nasıl bir işlemden sonra dere yataklarına bırakıldığı gözlemlediler. Arıtma tesisi sorumlusu Erdoğan Taşdemir öğrencilere tesis hakkında bilgi vererek, tesisin 21 yıldır çalıştığını ve daha iyi bir çevre ve su arıtımı için geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.