500 Kişi Yükseköğretime Yönelme ve Rehberlik Semineri Sertifikalarını Aldı

Haberler

GAÜ'DEN

500 Kişi Yükseköğretime Yönelme ve Rehberlik Semineri Sertifikalarını Aldı

Yükseköğretimde 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) düzenlediği 21. Yüzyıl’da Yüksek Öğretime Yönelme ve Rehberlik Semineri 500 kişilik konuk heyetin sertifikalarını aldığı törenle sona erdi. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen sertifika töreninde 25 ilden katılan gruplar sırasıyla sertifikalarını GAÜ yetkililerinin elinden alarak aile fotoğrafı çektirdi.

500 Lise müdürü, dersane yetkilisi ve rehber öğretmen ile gazeteciyi 3 gün süresince ağırlayan GAÜ, 21. Yüzyıl’da Yüksek Öğretime Yönelme ve Rehberlik Seminerleri kapsamında gerçekleştirilen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Tanju Gürkan ve Yrd. Doç. Dr. Zafer Ağdelen’in sunumlarıyla “21. Yüzyılda Yükseköğretim Öğrencilerden ve Öğrenciler Yükseköğetimden Ne Bekliyor?” ve “Üniversite Seçiminde Mesleki Rehberlik-Global Boyutta Duyulan İnsan Gücü ve Meslekler, Yeniden Yapılanan Yükseköğretim Sistemlerinde Mesleki Rehberlikseminerlerine katılan gruplara seritfikalarını verdi.

GAÜ Akademik ve İdari kadrosu sırasıyla, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır-Mardin, Amasya, Samsun, Ordu-Giresun-Trabzon, Kayseri, Aksaray, Eskişehir, Kırşehir, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Denizli ,Konya illerinden katılan, 500 kişiye sertifikalarını takdim etti.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tülin Bodamyalı, Rektör Yardımcısı Doç.Dr. Sadık Ülker, GAÜ Genel Sekreteri Erhan Vechi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Ataol, Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kale, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Şamil Aydoğan, GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tanju Gürkan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Yardımcı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Mimarlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Zeynep Onur, Denizcilik Yüksekokulu Müdürü Efdal Safel, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerrin Gürler, Havacılık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Lisani Kozal, GAÜ Öğrenci Hizmetleri Direktörü ve Dış Tanıtım Koordinatörü Celal Sakka, Türkiye Temsilciler Başkanı Hüseyin Ata ve Etkinlik Sorumlusu Meral Başel ‘in elinden seritifikalarını alan konuk heyet bugün anayurda dönüyor.

“3 Ada Tek Üniversite” sloganı ile düzenlenen çalıştaya yoğun ilgi gösteren konuk heyet 24-27 Mayıs tarihleri arasında hem çalıştay süresince yükseköğretime yönelme seminerleriyle bilgilendirildi, hemde tanıtım ve turlarla KKTC ve GAÜ’yü yakından tanıma fırsatı buldu.