BAŞLANGIÇ
BİTİŞ
01/01/1970

1.Girne Turizm ve Kültür Festivali Fotoğraf Yarışması

1.Girne Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs yabani çiçekler ve canlılar , Kuzey Kıbrıs Tarihi Yerleri ,En İyi Girne Fotoğrafı konulu fotoğraf yarışması düzenlenecektir.Ayrıntılı bilgi için GAÜ Grafik ve Tasarım bölümüne başvurulması gerekmektedir.
KONULAR
Kuzey Kıbrıs Flora ve Faunası
Kuzey Kıbrıs Tarih Yerleri
En İyi Girne Fotoğrafı
KATILIM KOŞULLARI
a) 17 yaşını doldurmuş , KKTC de yaşayan her fotoğraf çalışanı etkinliğe katılabilir.
b) Yarışmaya gönderilecek eserler siyah beyaz veya renkli olabilir.
c) Gönderilecek fotoğrafların kısa kenarı en az 18 cm. olacaktır.
d) Eserler sergilenmeye hazır biçimde foto blok üzerine çerçevesiz olarak teslim edilecektir.
e) Yurt içinde düzenlenmiş sergilere katılan fotoğraflar bu etkinliğe katılamaz.
f) Katılımcılar yarışmaya en az 3 en fazla 6 eser gönderebilirler.
g) Sergiye başvuran her sanatçı eselerinin yüksek çözünürlükte çekilmiş fotoğraflarının kaydedildiği cd yi eserlerle birlikte teslim edilecektir.
h) Yarışmaya gönderilecek eserlerin her hangi bir yerinde katılımcının kimliğini belirten her hangi bir yazı veya işaret bulundurmamalıdır. Eserlerin arka yüzüne iliştirilecek etiket 7 rakamdan oluşan bir rumuz , eserin ismi (varsa) satış fiyatı yazılmalıdır.Katılımcılar gönderecekleri eserlerde tek bir rumuz kullanmalıdır. Rumuz , kapalı bir zarf üzerine yazılmalı ve zarf üzerine , aşağıda sıralanan özel bilgiler yer almalıdır.
I: Katılımcın adı , soyadı , ev ve iş yeri (varsa) , GSM telefon numaraları
II: A4 sayfasının yarısını geçmeyen tarih ve olay esasına dayanan öz geçmiş
i) Başarı ödülüne değer görülen eserler Girne Amerikan Üniversitesi nin arşivinde muhafaza edilecektir.Girne Amerikan Üniversitesi eser sahibinin ismini belirtmek kaydı ile bu eserleri ticari amaç dışında kullanmakta özgürdür.
j) Başarı ödülüne değer görülen eserlerin telif hakkı eser sahibine aittir.
k) Seçici kurulun sergilemeye uygun bulduğu eserler sergi bitiminden önce geri verilmeyecektir.
l) Sergi bitiminden sonra geçen 1 ay içerisinde aranmayan eserlerden Girne Amerikan Üniversitesi sorumlu olmayacaktır.
SON KATILIM TARİHİ

Katılımcılar , yarışmaya sunacakları fotoğrafları , içerisinde özel bilgilerin bulunduğu rumuzlu zarfları en geç 10 nisan 2011 tarihine kadar çalışma saatleri içerisinde GAU grafik tasarım bölümüne “ Alındı Belgesi “ karşılığında teslim edeceklerdir.
SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Hikmet ULUÇAM – GAU
Musa KAYRA – fotoğraf sanatçısı
Buket ÖZATAY – fotoğraf sanatçısı
DEĞERLENDİRME ve ÖDÜL:
a) Etkinliğe gönderilecek eserler seçici kurulun saptayacağı yöntem ile değerlendirilecektir.
b) Seçisi kurul üyeleri tarafından sergilenmeye değer bulunan eserler içerisinden 3 esere derecelendirme yapılmaksızın süpriz başarı ödülleri , plaketi ve katılım sertifikası verilecektir.
c) Ödüllendirilecek eserler sergilenmeye değer bulunmuş eserler arasından oy birliğiyle seçilecektir.
d) Seçici kurul ödüllerin tümünü veya bir kısmını dağıtıp dağıtmamakta serbesttir.
e) Seçici kurul değerlendirme sonucunu 2 nüshadan oluşan “ değerlendirme tutanağı “ ile saptar. Bu tutanak seçici kurul üyelerince imzalanır.
SERGİ:

Ödül alan ve sergilenmeye layık görülen eserler 20 nisan 2011 tarihinde GAU spectrum fuayesinde sergilenecektir.