BAŞLANGIÇ

YER: Milenyum Senato Kongre Salonu
SAAT: 12:00
TARİH: 04 Mart 2011

GAU Mimarlık Bölümü'nün organize ettiği cuma seminerleri kapsamında, 4 Mart 2011 Cuma günü, Macaristan'daki Central European University'den Doç. Dr. Jacob Rigi "Net ve Kent" başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Castells'in kent ve bilgi teknolojileri arasındaki ilişki üzerine kurduğu teoriyi eleştirel bir şekilde analiz eden Dr. Rigi, "açık kaynak" sosyal üretimin ortaya çıkışının mekan üretiminde yeni bir model oluşturduğunu öne sürmekte. Kapitalist üretim modelinin ötesine geçen bu model, daha özgürlükçü, etik ve ekolojik olarak daha duyarlı.

Dr. Rigi, doktora eğitimini 1999'da Londra Üniversitesi'nde tamamladı. 2002-2008 yılları arasında Cornell Üniversitesi'nde çalıştı. Ayrıca, Londra Üniversitesi, Manchester Üniversitesi, Edinburgh Üniversitesi ve New York Üniversitelerinde görev yaptı. 2008'den bu yana Central European Üniversitesi, Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji bölümünde ders vermektedir. Dr. Rigi'nin Joma Nazpary ismiyle yayınladığı "Sovyet Sonrası Karmaşa Kazakistan'da Şiddet ve Mülksüzleşme" kitabı İletişim Yayınları tarafından Türkçe olarak da yayınlanmıştır.