2020-2021 Akademik Yili Eğitim Modeli

Duyurular

GAÜ'DEN

2020-2021 Akademik Yili Eğitim Modeli

Sevgili Öğrencilerimiz ;

 

2020-2021 Akademik yılı Güz Dönemi eğitim öğretim sürecinizde birinci önceliğimiz sizlerin sağlığıdır.

Öğrencilerimiz, COVID-19 Güz döneminde kendi tercihlerine göre online ve/veya tercih etmeleri halinde üniversite bünyesinde Hibrit eğitim süreçlerine Kıbrıs’ a gelerek eğitimlerine katılabilecektir. Kampüs yaşam ve eğitim alanlarında seyretilmiş eğitim sürecine; bazı fakülte ve bölümler, Güz döneminde online olarak devam edcektir. (15 Eylül Salı günü ilgili fakülte ve bölümlerin bilgisinin duyurusu ayrıca yapılacaktır.)

Yaşıyor olduğumuz Covid-19 süresince MEB, YÖK, YÖDAK kararları çerçevesinde Ada’ya gelemeyen öğrencilerimiz için 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi online olarak devam edecektir.

Üniversitemize gelme kararı verecek öğrencilerimiz Hibrit Eğitim Modeli; yüz yüze eğitim modelinin ve online eğitim modelinin birlikte uygulanacağı bir eğitim sürecine dahil olacaktır.

Öğrencilerimiz kayıtlarını online olarak   gerçekleştirebilecek , sınavlarda online platformda yapılacaktır.  Kampüste olan öğrencilerimiz de online açılan her ders için sınavlarını isteğe bağlı online veya yüzyüze gerçekleştirebileceklerdir.

Ada’ya gelemeyecek olan ve bu döneme online olarak devam etmeyi planlayan öğrencilerimizin bilgi@gau.edu.tr ‘ye bilgi vermelerini rica ediyoruz.

Ada’ya gelen öğrencilerimizin Ercan  Havalimanında yaptırdığı PCR testi , KKTC hükümeti tarafından karşılanacaktır. (Ücretsiz PCR testi 1 adet ile sınırlıdır.  Sadece öğrencilerimizi kapsamaktadır)

KKTC Bakanlar Kurulunun almış olduğu kararlar doğrultusunda, 01 Ekim  tarihine kadar KKTC ‘ye gelecek olan öğrencilerimize , 7 günlük zorunlu karantina uygulaması getirilmiştir .Öğrencilerimiz, 7 günlük  karantina sürelerini KKTC devleti tarafından belirlenen yerlerde ücretsiz geçirebileceklerdir.  20 Eylül sonrasında gelmek isteyen öğrencilerimizin 15 gün öncesinden yurtlar@gau.edu.tr ’ye bilgi vermeleri                 gerekmektedir. Hangi tarihlerde gelmelerinin daha uygun olacağı kendilerine bildirilecektir.

Onay almadan gelen öğrencilerimiz  üniversitemiz hizmetlerinden değil , KKTC Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğukonaklama şartlarına göre haraket etmeleri gerekmektedir. 20 Eylül sonrasındaki Bakanlar Kurulu kararları takip edilmelidir.

Güz döneminde açılacak olan online dersleri www.gau.edu.tr  fakülte web sitelerinden takip edebilirsiniz.

Tüm öğrencilerimiz ön kayıtlarını 1 Ekim’den itibaren öğrenci portalları aracılığıyla online olarak gerçekleştirebilirler. Öğrencilerimizin ön kayıtlarını 9 Ekim’e kadar tamamlamaları gerekmektedir.

 

REKTÖRLÜK