ZOOM PROGRAMI GÜVENLİK AÇIĞI İLR İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Duyurular

GAÜ'DEN

ZOOM PROGRAMI GÜVENLİK AÇIĞI İLR İLGİLİ BİLGİLENDİRME

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ


ZOOM PROGRAMI GÜVENLİK AÇIĞI DURUMU İLGİLİ BİLGİLENDİRME


Girne Amerikan Üniversitesinin Değerli Akademik Personeli, 

Pandemi süreci nedeniyle, ZOOM programı özelinde ön görülemeyen yoğunluk oluşması nedeniyle. ZOOM yetkilileri tarafından yedek sunucuların devreye alınması gerçekleşmiştir. Sisteme dahil edilen sunucuların güvenlik konfigürasyonlarının eksik yapılması nedeniyle, ZOOM programında güvenlik açığı oluşmuştur. Bu açık geçen hafta giderilmiştir. Ek önlem olarak oturumlara girişte opsiyonel olarak uygulanan şifre uygulaması zorunlu hale getirilmiştir. Ayrıca uçtan uca şifreli iletişim protokolleri uygulanmaya başlandığı yönünde bilgi şirket yetkilileri tarafından paylaşılmıştır. 

Ayrıca haberlere konu olan güvenlik problemi ile ilgili olarak, cereyan eden durum; Özel bir şirketin, şirket mahremlerinin paylaşıldığı yönetim kurulu toplantısının şifreli olmaması nedeniyle erişilebilmiş olması nedeniyle cereyan etmiştir. Ayrıca Türkiye medyasında yer alan öğretmenlerden kullanıcı başına 58 Dolar ödeme alındığı benzeri iddialar yine Türkiye medyası tarafından asılsız olduğu ortaya çıkarılmıştır. 

Tüm bu gelişmeler ve yapılan değerlendirmeler neticesinde, Rektörlüğümüz tarafından üniversitemiz için belirlenen uzaktan eğitim standardı olan, moodle programı ve zoom programının ortak kullanılması yaklaşımının, bahar 2020 akademik dönemi sonuna kadar devam etmesinde sakınca görülmemiştir. Akademisyen ve öğrencilerimiz olarak tüm oturumlarda şifreli erişim sağlandığından emin olmanızı rica ederiz.

Bilgilerinize Saygılarımızla Sunarız,

GAU UZEM Teknik Komitesi