BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

01/01/1970

10 Aralık İnsan Hakları Günü Etkinliği Derya Durmaz ile Söyleşi

Derya durmaz

Lise eğitimini Ankara Tevfik Fikret Lisesi, Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü'nde tamamlayan Derya Durmaz, Bilgi Üniversitesi'nde İnsan Hakları Hukuku Yüksek Lisansı yaptı.
Oyunculuk Eğitimini Şahika Tekand Oyunculuk Stüdyosu'nda tamamladı.
Ardından 1999-2002 yılları arasında Şahika Tekand Oyunculuk Stüdyosunda ses ve konuşma asistan eğitmenliği yaptı.
Stüdyo Oyuncuları Tiyatro gurubunun 'Oyuncu', 'Gergedanlaşma' ve 'Vanya Dayı' adlı oyunlarında rol aldı.
2004 'den bu yana Atina’dan Persona (Yazar/Yönetmen Avra Sidiropoulou) tiyatrosu ile çalışmakta olan oyuncu, Persona Tiyatrosu’nun AB destekli Türk-Yunan ortak projesi 'Clytemnestra'nın Gözyaşları' adlı oyununda ABD'den Kristin Linklater ve Yunanistan'dan Themis Bazaka ile beraber rol aldı. (Atina /İstanbul)
Uzun metraj ve TV çalışmalarının yanı sıra 'Alfabetik Düşler' (Yön:Tan Tolga Demirci) 'Az Sonra' (Yön:Ekin Kurçenli) 'Libido' (Yön:Bahattin Uysal) ve 'Deniz Kızları' (Yön: Özlem Toğrul) adlı kısa filmlerde rol aldı. 1999’dan bu yana Discovery Channel, National Geographic, NR1 TV - NR1 FM'de ve çeşitli yerli TV dizilerinde Özgül Kavruk, Yasemin Koşal ve Fatoş Seğmen'in seslendirmelerini, ayrıca tv ve radyo reklamları için seslendirmeler yaptı.
Derya Durmaz, bu çalışmalarının yanı sıra 1997 - 1999 yılları arasında stratejik iletişim danışmanlığı, bir şirketler grubunda halkla ilişkiler uzmanlığı, bir ilaç firmasında ürün müdürlüğü gibi işler yaptı. Aldığı yüksek lisans eğitimini de boşa harcamayan Durmaz 1999'dan bu yana TC İçişleri Bakanlığı, Hollanda, İngiltere, Danimarka ve Macaristan Göç ve Vatandaşlık Bakanlıkları ve Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa mültecilerle ve Türk iltica sistemini AB ile uyumlu hale getirmek ile ilgili çalışmalar yapıyor ve kurucu üyesi ve başkanı olduğu İnsani Kalkınma Derneği kanalıyla polisler için insan hakları-mülteci hakları konulu eğitimler düzenliyor.
Durmaz, dans (Modern Dans ve Latin) , yüzme, binicilik ve atıcılık hobilerinin yanında şan eğitimi de aldı.
Çok iyi derecede ingilizce ve Fransızca bilen Durmaz ayrıca başlangıç seviyesinde İspanyolca ve Almanca da bilmektedir.
Görev aldığı başlıca Sinema ve TV dizilerindeki rollerle sevilen karakterlere hayat verdi. Son filmi olan Mülteci’de oyunculuğunun yanısıra filmin İnsan Hakları Hukuku konusunda ki danışmanlığını da üstlendi.

Yer aldığı tv dizileri:
Nazlı Yarim 2007 Show TV (Meral)
Ihlamurlar Altında 2005-2007 Kanal D (Fahriye)
Kırık Kanatlar 2006 Kanal D (Konuk oyuncu)
Koltuk Sevdası 2001 TRT 1 (Konuk oyuncu)
Evdeki Yabancı 2001 Kanal D (Konuk oyuncu)
Eyvah Kızım Büyüdü 2000 Kanal D (Konuk oyuncu)

Görev Aldığı Yapımlar

Çinliler Geliyor, 2006, Oyuncu