GAÜ’DEN VERİ MERKEZLİ SİSTEM GÜVENLİĞİNE AKADEMİK BİR KATKI DAHA

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’DEN VERİ MERKEZLİ SİSTEM GÜVENLİĞİNE AKADEMİK BİR KATKI DAHA

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme Fakültesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Arif Sarı, “Veri Merkezli Sistem Güvenliği” konusunda hazırlamış olduğu akademik yayın,  Amerika’nın önde gelen yayın evlerinden “Elsevier”de yayınlandı. 

Doç. Dr. Arif Sarı, yazarlığını yaptığı; “Load Balancing Algorithms and Protocols to Enhance Quality of Service and Performance in Data of WSN” ve “Path Loss Algorithms for Data Resilience in Wireless Body Area Networks for Healthcare Framework” başlıklı iki bölümü, Amerika’nın önde gelen uluslararası yayın evlerinden olan Elsevier yayınevine ait “Security and Resilience in Intelligent Data-Centric Systems and Communication Networks” isimli kitabında yayınlandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sarı, yayınlanan çalışmaların, Yönetim Bilişim Sistemleri doktora tez öğrencileri olan Ersin Çağlar ve Ahmed Alzubi ile beraber hazırladıklarını belirterek, doktora programlarındaki kalitenin bir göstergesi olan çalışmaların, gurur verici olduğunu söyledi. Sarı, öğrencisi Ersin Çağlar ile birlikte yazarı olduğu 7. bölümde kablosuz sensör ağlarda servis kalitesini artırmaya yönelik hazırlanmış olunan yük dengeleme mekanizmalarına yönelik çeşitli güvenlik sorunlarından bahsedildiğini, yazmış olduğu 13. bölümde de sağlık sektöründe kullanılan ve WBAN olarak bilinen kablosuz beden ağı ağlarında veri transferi noktasında oluşan veri kaybını engellemeye yönelik çeşitli algoritmaları incelenediklerini ifade etti.