DOÇ.DR. VEHBİ; “BIOEKONOMİ, ADAMIZIN VE BÖLGEMİZİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR KAVRAM. ...

Haberler

GAÜ'DEN

DOÇ.DR. VEHBİ; “BIOEKONOMİ, ADAMIZIN VE BÖLGEMİZİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR KAVRAM. ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi, Polonya’nın Lodz Kenti’nde Avrupa Birliği tarafından düzenlenen; ‘Bio-Ekonomi Kongresi’nde (EBCL 2017)  Kuzey Kıbrıs’taki eko-agro turizmi potansiyeli ve yeşil enerji konularında, Doğu Avrupa Ülkeleri temsilcilerine bilgilendirmede bulundu.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili Yüksel Akay ve Avrupa Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik ile birlikte, KKTC ve GAÜ’yü temsilen “Bio-Ekonomi Kongresi”ne katılan Vehbi; Kongre bünyesinde, hem akademik, hem de ekonomik paylaşımların kendisi tarafından yapıldığını söyledi. Kuzey Kıbrıs’taki eko-agro turizmi üzerine bir sunum yapıldığını ifade eden Vehbi, son yıllarda kırsal alanlarda yaygınlaşan,  kültürel farklılıklar ile yerel dokunun korunmasına büyük önem veren anlayışınların paylaşıldığını belirtti. Vehbi, hem şehirlilere doğa ile dost, farklı insanları ve kültürleri tanıyabilecekleri bir tatil sunmayı,  hem de hizmetin verildiği bölgedeki halka maddi gelir sağlayarak kırsal kalkınmanın, hem de çevrenin ve yeşilin korunduğu bir ortamın geliştirilmesinin hedeflendiğini vurgulayarak KKTC ve GAÜ olarak ortak bir proje oluşumu noktasında birçok kurum, kuruluş ve üniversite ile işbirliği projeleri üzerine görüşmeler gerçekleştirdikleirni söyledi.


Vehbi açıklamasının devamında ise şunları söyledi;
“KKTC heyeti ile birlikte yer aldığım kongre bünyesinde, Avrupa Birliği fonlarından paylaşarak, Kıbrıs`ta eko-agro turizmin gelişmesine ve bio- enerji kuıllanımının geliştirilmesine yönelik olabilecek faktörleri değerlendiren bir sunum gerçekleştirdik. Polonya’daki üniversiteleri, kurum ve kuruluşları  işbirliği hallinde, eko/agro turizmi bazında bir konsorsiyum içinde yer almaya davet ettik. Girne Amerikan Üniversitesi’nin Karpaz Projesi, bu konsorsiyum için çok önemli bir alt yapı adayıdır, bunu vurguladık” dedi.