Bakan Atasayan "GAÜ Ülke ve Yükseköğretim Adına Büyük İşler Başarıyor"

Haberler

GAÜ'DEN

Bakan Atasayan "GAÜ Ülke ve Yükseköğretim Adına Büyük İşler Başarıyor"

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü ziyaret ederek GAÜ ve uluslararası yurtdışı kampüsleri ile küresel yükseköğretim programları hakkında bilgi alarak kampüste incelemelerde bulundu.

Başkanlık ofisinde üniversite yetkilileri tarafından yapılan “Küresel Yükseköğretim ve GAÜ” konulu sunumun ardından GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te incelemelerde bulunan Bakan Atasayan’a Müsteşar Ali Yönel, Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz, İlköğretim Dairesi Müdürü Bumin Paşa ile Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı Murat Aktuğ eşlik etti.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar yanında GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadık Ülker, Doç. Dr. Zafer Ağdelen ve Doç. Dr. Olgun Çiçek’in de katıldığı ziyarette Bakan Atasayan yükseköğretim ile ilgili önemli açıklamalrda bulundu. .
ATASAYAN : “GAÜ Yükseköğretim Kurumları Arasında Büyük İşler Başarırken Önemli Görevleri Yerine Getiriyor.”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin yükseköğretim atılımlarını yakından takip ettiğini ifade eden Atasayan, GAÜ’nün ülke ve yükseköğretim adına büyük işler başardığını ve önemli görevlerini yerine getirdiğine vurgu yaptı.

Üniversite’nin yurtdışı kampüslerinin ortaya koyduğu vizyon ile yükseköğretim, öğrenci gelişimi ve ülke tanıtımına önemli katkılar yaptığına daikkat çeken Atasayan, gelişme ve atılımları Kıbrıs yerleşkesi Girne Kampüs’te yakından görmekten gurur duyduğunu belirtti.

GAÜ’nün eğitim kalitesi ve öğrenci gelişimi noktasında çok ilerde olduğunu yakından görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Atasayan, ülkenin eğitim ve bilim adası olma yolunda karşılaşılan sorunların birlikte aşılması noktasında işbirliği yapılmasında Bakanlığın elinden geleni yapmaya hazır olduğunun altı çizdi.

GAÜ’nün diğer yükseköğretim kurumları arasında büyük işler başarırken önemli görevleri de yerine getirdiğini vurgulayan Atasayan, çalışmalarından ve ülke yükseköğretiminin glişimi ile ülke tanıtıma yaptıkları katkılardan dolayı Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a teşekkür etti.
AKPINAR : “ Hedefimiz Öğrenci Sayısını 10 Bine Çıkarmak.”

Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise ziyarette yaptığı konuşmada GAÜ’nün hedefinin Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs öğrenci sayısını 10 binin üzerine çıkarmak olduğunu ifade ederek Girne Kampüsün akademik olarak yeni bölümler ve fiziksel olarak da yeni fakülte binaları ve eğitim merkezleri ile büyümeye devam ettiğini ifade etti.

Ülke üniversitelerinin karşılaştığı sorunları ortak akıl ve vizyon ile çözmesi gerektiğine işaret eden Akpınar, karşılaşılan sorunların tüm üniversiteleri etkilediğini belirterek bulunacak rasyonel ve objektik çözümlerin tüm üniversitelerin sorunlarını çözeceğini ifade etti. GAÜ küresel bilim ailesi adına Bakan Atasayan’a ziyaretten dolayı teşekkür eden Akpınar, ülkenin bilim adası olma vizyonu için GAÜ’nün üzerine düşen görevin bilincinden hareketle bilimsel bilgi üretimine devam edeceğinin altını çizdi.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker’in üniversite akademik ve fiziki gelişimi, yurtdışı kampüsler ve akademik programlar ile ilgili bilgi aktarımlarının ardından kampüs’te incelemelerde bulunan Atasayan, 70’in üzerinde ülkeden Küresel Yükseköğretim Çalıştayı için KKTC’ye gelen yükseköğretim kanaat önderlerinin için düzenlenen atölye çalışmasını da ziyaret etti.