GAÜ Küresel Bilim Ailesi Yükseköğretim Çalıştayı Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Küresel Bilim Ailesi Yükseköğretim Çalıştayı Başladı

KÜRESEL YÜKSEKÖĞRETİM KONULU ÇALIŞTAYA KATILMAK ÜZERE 70’İN ÜZERİNDE ÜLKEDEN 200’E KATILIMCI KKTC’YE GELDİ.

GAÜ Küresel Bilim Ailesi Yükseköğretim Çalıştayı Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te başladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de 3 gün sürecek çalıştaya katılmak üzere GAÜ küresel bilim ailesinden 70’in üzerinde ülkeden 200’e yakın katılımcı KKTC’ye geldi.

Çalıştayın açılışına Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel yanında Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile öğretim görevlileri katıldı.

Ülke tanıtımı ve Kuzey Kıbrıs yükseköğretim olgusuna önemli katkılar yapacak4-6 Mart 2013 tarihleriarasında gerçekleşecekçalıştayın ilk gününde Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek tarafından yapılan ülke ve üniversite tanıtım sunumu öncesinde açılış konuşmaları Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi tarafından yapıldı.

Serhat AKPINAR : “Bilimin Evrensel Gücü ile Ortak Geleceğimizi Eğitim Uygarlığı KKTC’de Kuruyoruz.”

Konuşmasında Girne Amerikan Üniversitesi Küresel Bilim ailesi kanaat önderlerini KKTC’de görmekten büyük bir onur duyduğunu ifade eden Akpınar, bilimin evrensel gücü ile insanlığın ortak geleceği olan eğitim uygarlığının düzenlenen çalıştay ile Girne kampüs’te kurulacak olmasının gerek ülke tanıtımı gerekse Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi için önemine işaret ederek küresel yükseköğretime yön verirken değerlerin ve bilginin paylaşılmasının önemine dikkat çekti.

Çalıştayın küresel yükseköğretim adına önemli sonuçlar doğuracağını ve sonuçları ile yükseköğretime yön vereceğine de vurgu yapan Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi küresel kampüsleri İngiltere, ABD, Singapur ile GAÜ İstanbul yetkilileri ve GAÜ küresel bilim ailesi kanaat önderlerinin çalıştay boyunca yükseköğretimde yeni stratejiler ile ilgili bilimsel sunumlarının ülke yükseköğretimine önemli katkılar yapacağının altını çizdi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te 4-6 Mart 2013 tarihleriarasında gerçekleşecekçalıştay boyunca çeşitli seminer, atölye çalışmaları ve konferanslar düzenlenecek. Ayrıca kültür gezileri ile KKTC’yi yakından tanıma fırsatı bulacak konuk bilim heyetleri ülke yükseköğretimi ile ilgili bazı temaslarda da bulunacak.