“Günümüzde Bankacılık” GAÜ’de İrdelendi

Haberler

GAÜ'DEN

“Günümüzde Bankacılık” GAÜ’de İrdelendi

Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Ekonomi Fakültesi tarafından "Günümüzde Bankacılık " konulu seminer düzenlendi.

GAÜ Millenium Senato Kongre salonunda düzenlenen seminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren GAÜ İşletme Bölüm Başkanı Doc. Dr. Serdar Saydam konuşmasında, seminerin konusunu aktarırken, her yıl geleneksek olarak düzenlenen İsşletme Fakültesi seminerlerin bu yıl ikincisinin düzenlendiğini belirtti. Seminere konuşmacı olarak katılan İktisat Bankası Genel Müdürü Ahmet Karavelioğlu “Günümüzde Bankacılık” konusunu öğrencilere ve akademisyenlere aktardı.

İktisat Bankası Genel Müdürü Ahmet Karavelioğlu gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında , bankacılık sisteminin geçmişten günümüze işleyişinden bahsederken, bankacılık sisteminin neden önemli olduğuna değindi. Bankaların öncelikli müşterilerinin mevduat sahiplerinin olduğuna değinen Karavelioğlu, mevduat müşterilerinin kendilerine paralarını emanet ettiklerini ve bu emenetlere ihanet edilmemesinin bankaların en büyük görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca bankalardaki işleyiş ve kademe sisteminden bahseden Karavelioğlu, uygulanan bu düzen sayesinde işlerin aksamadan ve güvenilir şekilde ilerlediğini açıkladı.

Seminerin sonunda GAÜ Röktörü Prof. Dr. Yıldırım Öner gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, İktisat Bankası Genel Müdürü Ahmet Karavelioğlu’nun GAÜ Ailesinden olduğunu ve GAÜ Mezunlar derneğinin üyesi olduğunu dilegetirdi. Bununla birlikte Kıbrıs için önemli bir banka olan İktasat bankasının Genel Müdürünün GAÜ ailesinden birisinin olmasının ayrıca guru kaynağı olduğunu sözlerine ekleyerek, her GAÜ Mezununu buna benzer mevkilerde görmekten onur duyduklarını belirtti. Öner, Karavelioğlu’na konuşmasından dolayı teşekkürlerini ileterek, teşekkür plaketini taktim etti.