Amerikan Koleji “1. Çocuk ve İletişim” Semineri Düzenledi

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji “1. Çocuk ve İletişim” Semineri Düzenledi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretim Öncesi Eğitim Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji “1. Çocuk ve İletişim” konulu seminerle yeni döneme merhaba dedi.

Tüm Amerikan Koleji personelinin katılımı ile gerçekleşen seminerde, katılımcılara okulda yaşanabilecek yaralanmalara karşı Sivil Savunma Girne bölgesinden gelen uzmanlar tarafından uygulamalı ilk yardım ve yangın eğitimi verildi. Ayrıca GAÜ öğretim görevlisi Doç. Dr. Tülin Bodamyalı tarafından “Davranış Yönetimi” konusu işlenirken, çocukların yaş ve karakteristik özelliklerine göre sınıf içinde davranış yönetimi tekniklerinin nasıl kullanılacağı örneklerle anlatıldı. Bunun yanında GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği öğretim görevlilerinden Aytaç Dilek “ Çocuk Edebiyatı” konusunda sunum gerçekleştirerek çocuk kitaplarının seçimi, seçerken dikkat edilmesi gereken noktaları aktardı.

Amerikan Koleji Anaokulu müdüresi Binnur Saymaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, çocukların gelişimi ve eğitimi için bu tip seminerlerin çok önemli olduğunu belirtirken, bu yıl ilki gerçekleşen “1. Çocuk ve İletişim” seminerinin önümüzdeki dönemlerde geleneksel olarak gerçekleştirileceğini vurguladı.