Türksoy’dan “Kuzey Kıbrıs Esintileri” Konulu Fotoğraf Sergisi GAÜ’de Gerçekleşiyor

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği ve Girne Amerikan Üniversitesi ortak girişimi ile GAÜ Techno Park Sergi Alanı’nda TÜRKSOY’a üye ülke fotoğraf sanatçılarının objektifinden oluşan fotoğraf sergisi düzenleniyor.

Türk dünyasında fotoğraf sanat dalında ülkelerini temsil yeteneğine sahip çok değerli sanatçılarının eserlerinden oluşan “TÜRKSOY’dan Kuzey Kıbrıs Esintileri” konulu fotoğraf sergisi 1 Şubat 2013 tarihinde saat 11.00’da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Türk Dünyası halkları arasındaki kültürel mirasın ortaya çıkarılması, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması, kültürel bağların geliştirip kardeşlik, birlik, beraberlik değerlerinin yaşatılması, milli kültürümüzü zirvede tutarak ortak kültüre sahip çıkılması amacıyla 1992 yılında kurulmuş olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY ile GAÜ işbirliğinde gerçekleşecek etkinliğin açılışı devlet yetkilileri tarafından yapılacak.

Paris UNESCO Merkez Binasında, New York Birleşmiş Milletler Kongre Salonunda, Orta Doğu’da, üye ülkeleriyle tüm Türk coğrafyasında Türk soylu halkların edebiyattan şiire, tiyatrodan operaya-baleye, resimden fotoğrafa, çeşitli sanat dallarında etkinlikler gerçekleştiren TÜRKSOY, 8 ülkeden 17 fotoğraf sanatçısının katılımıyla gerçekleştirilecek sergide Kıbrıs türk halkı ile buluşuyor.

Ayrıca TÜRKSOY faaliyetlerinin eğitim alanında da işlerlik kazanabilmesi yönünde gösterilen çabalar sonunda Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Girne Amerikan Üniversitesi arasında 31 Ocak 2013 tarihinde imzalanacak olan ortak işbirliği protokolü kapsamında düzenlenecek söz konusu sergi açılışı KKTC Devlet yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilecektir.