Karpaz Doğası İçin El Ele

Haberler

GAÜ'DEN

Karpaz Doğası İçin El Ele

Karpaz Yaşam Kampüsünün inşaatı devam ederken Girne Amerikan Üniversitesi Karpaz bölgesinin kültürel, sportif, eğitim ve sanat ile doğal hayatına katkılarını sürdürüyor.

Dipkarpaz Belediyesi, Girne Amerikan Üniversitesi ve Dipkarpaz İlkokulu işbirliği ile “Yeşil Bir Gelecek İçin Karpaz GAÜ El Ele” sloganı ile düzenlenen fidan dikme şenliğinde daha once dikilen 1000 fidana ek olrak 800 fidan daha GAÜ Karpaz Kültür Ormanı alanına dikildi.

GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü alanında gerçekleşen fidan dikme şenliğine Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci, GAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Zeki Akçam, GAÜ PDR Bölümü öğretim görevlisi Fatih Balcı ve 100’e yakın GAÜ öğrencisi, Dipkarpaz ilkokulu öğrencileri, bölge halkı ve çevre örgütleri katılırken 1000 fidanlık GAÜ Karpaz Kültür Ormanına 800 Kıbrıs Türk kültürü içerisinde maddi önemi yanında manevi önemi ve anlamı bulunan zeytin, ceviz, badem, dut, nar ve narenciye fidanları dikildi.

Konuyla ilgili GAÜ TV’ye açıklamalarda bulunan Dipkarpaz belediye başkanı Mehmet Demirci, fidan ekimi ve yeni orman alanlarının oluşturulmasının karpaz doğası için önemine işaret ederek GAÜ yetkililerine teşekkür etti. Dipkarpaz ilkokul öğrencilerinin de etkinliğe destek vermesinin önemli olduğunun altını çizen Demirci, Karpaz’ın doğasını koruyacak ve sürdürecek yeni kuşakların çevre gönüllüsü olarak yetişmelerinde eğitim ve benzer etkinliklerin önemli olduğuna dikkat çekti.

GAÜ öğretim görevlisi Zeki Akçam ise Karpazın dokunulmamış doğası, flora ve faunasının ülke turizmi ile ekonomisi açısından önemine işaret ederek GAÜ’nün karpazın doğası, kültürü, eğitimi ve sanatsal ile sportif gelişimi için çalışmalarının devam edeceğine vurgu yaptı.