Milli Mücadele Ve Şehitleri Anma Etkinlikleri GAÜ’de Devam Ediyor

Milli Mücadele Ve Şehitleri Anma Etkinlikleri GAÜ’de Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi 21 Aralık Milli Mücadele ve Şehitleri Anma Haftası bünyesinde anma etkinliklerine devam ediyor.

GAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübünün düzenlemiş olduğu anma programında konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Mehmet Bahadır katıldı. GAÜ öğrencilerinden Mustafa Özyörük’ün “ Kanlı Noel Kabusu” şiirini okumasının ardından Gökalp Yamen’nin hazırlamış olduğu film gösterimi gerçekleştirildi.

Araştırmacı Yazar Mehmet Bahadır gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, 1963-1974 yılları arasında Kıbrıs Rumların Kıbrıslı Türklere uygulamış olduğu katliam ve zorluklara değinirken, katliamların yalnızca 60’lı yıllarda değil; 647-964 yılları arasında müslüman halkın katledilmesi ile başladığını belirtti. 1979 yılında Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile sürekli görüştüklerini ve katliamlar konusunda kendisini biliçlendirdiğini ve yönlendirdiğini belirten Bahadır, dinlecileri Milli Mücadele yılları hakkında bilgilendirdi.