Hz. Mevlana haftası etkinlikleri GAÜ’de Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

Hz. Mevlana haftası etkinlikleri GAÜ’de Gerçekleşti

Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi’nde Tasavvuf müziği konseri ve Sema töreni düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları tarafından Hz. Mevlana’nın 739. vuslat yıldönümü münasebetiyle Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de düzenlenen Tasavvuf müziği konseri ve Sema törenine KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Volkan Çanakcı, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek, Genel Sekreter Sualp Davut, Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksek Okulu (USBYO) Direktörü ve Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu (INTEB) Başkanı Doç.Dr. İsmet Esenyel katılırken GAÜ öğrencileri ve Girne halkı etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Hz. Mevlana’nın 739. vuslat yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlik şiir dinletisi ile başlarken Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları tarafından icra edilen tasavvuf müziği konseri ve sonrasında gerçekleşen sema töreni ile sona erdi.