AMERİKAN KOLEJİ Çevre Sorunlarına Çözüm Sözü Aldı

Haberler

GAÜ'DEN

AMERİKAN KOLEJİ Çevre Sorunlarına Çözüm Sözü Aldı

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji okul öncesi eğitim kurumu

The Amerıcan Nursery School öğrencileri KKTC meclisini ziyaret etti.

KKTC Meclisi oturumlarında başbakan, bakanlar ve milletvekillerine ayrılan koltuklarda yerlerini alan American Koleji The American Nursery School öğrencileri ülke yönetimi, demokrasi, parlementer sistem ve meclis çalışmaları hakkında bilgi alırken ziyaret sonunda GAÜ heyeti KKTC Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer tarafından kabul edildi.
“Bizim Ülkemiz Nasıl Yönetiliyor?”

KKTC Meclis ziyareti ile ilgili Amerikan Kolejinden yapılan açıklamada ziyaretin 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı programı çerçevesinde ülkemizi tanıyalım atölye çalışmalarında bir öğrencinin " bizim ülkemiz nasıl yönetiliyor?" sorusu üzerine işlenen demokrasi, çokseslilik, meclis ve ülke yönetimi ile parlementer sistem gibi kavramların KKTC siyaseti ve ülke yönetimine yön verecek geleceğin kanaat önderleri tarafından somut olarak algılanması amacıyla düzenlendiği ifade edildi.
“Çevre Sorunlarının Çözümü ve Eğlence Parkı İçin Söz Aldılar”

KKTC Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer tarafından da kabul edilen Amerikan Koleji The American Nursery School öğrencileri, çevre sorunlarının çözümü için Meclis Başkanı Bozer’den söz aldılar.

Toplumsal bilinç ve çevre sorunları ile çocuk hakları konusunda Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer’e sordukları sorularla geleceğin kanaat önderleri oldukları mesajını veren Amerikan Koleji The Amerıcan Nursery School öğrencileri, ülke yönetimi ve meclis çalışmaları ile ilgili bilgiler de aldılar.

Bir öğrencinin "bizim eğlence parklarımız çok az. Olanlarda kırık. siz bunları farketmiyorsuz ama bizler farkediyoruz. bu konu ile ilgilenir misiniz lütfen? Çünkü biz geleceğin çocuklarıyız" sorusu üzerine Meclis Başkanı Bozer, çevre sorunları ve eğlence parkları ile ilgili sorunların çözümünde meclisin daha dikkatli davranacağına ve sorunların çözümü ile ilgili gerekeni yapacağı sözünü verdi.