GAÜ Bilimadamı Dünya Turizm Birliği Yönetimine Seçildi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Bilimadamı Dünya Turizm Birliği Yönetimine Seçildi

Dünya Turizmi, eğitimi ve politikalarına yön veren Dünya Turizm Konaklama ve Egitim Birliği (AMFORHT) Yonetim Kuruluna ilk kez bir Kıbrıslı Türk bilimadamı seçildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Direktörü ve Uluslararası Turizm ve Eğitim Kurulu Başkanı Yrd. Doç Dr.İsmet Esenyel, Dünya Turizm Konaklama ve Egitim Birliği’nin Akdeniz ve Ortadoğu'dan sorumlu yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Gecen yıl ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi’nin katkıları ile ilk kez Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleşen Dünya Turizm Forumunun 42. toplantısında ortaya konulan profesyonel başarının ve Turizm eğitiminde uluslararası kalite kriterlerinden hareketle Yrd. Doç. Dr. İsmet esenyel’in yönetim kuruluna seçildiğini ifade eden AMFORHT Baskani Philip Francois , gecen yılki kongrenin dünya turizm eğitim birlikleri ve turizm eğitimi veren üniversiteleri arasında önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yrd..Doc. Dr İsmet Esenyel ise Kıbrıs Türkünün yükseköğretim ve bilimin evrensel gücü ile dünyaya yön veren küresel birliklere seçilmeye başladığını belirterek 1969 yılından beri dünya turizmine yön veren AMFORHT tarihinde yönetim kuruluna seçilen ilk Kıbrıslı Türk olmaktan onur duyduğunu ifade etti.
“Turizm Bakanlığının Vizyonu Ülkenin Marka Değerine Olumlu Etkiler Yapmakta”

AMFORHT tarafından dünya turizm alanları arasında stratejik ve önemli iki turizm bölgesinin sorumluluğuna getirldiğine değinene Yrd. Doç. Dr. Esenyel, Kuzey Kıbrıs adının Dünya Turizm endüstrisinde hakettiği yerini almaya başladığını, turizmde yasanan olumlu gelişmelerle birlikte turizm eğitimi açısından Girne Amerikan Üniversitesi eğitim kalitesinin gelişerek bütün dünya tarafından saygınlık görmeye başladığına vurgu yaptı.

Turizm sektörü ile Turizm Çevre ve Kültür Bakanligi işbirliklerinin önemli sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Esenyel, Turizm Bakanlığının vizyonu ile ülkenin turizm marka değerinin yükseltilmesi ile ülke turizmini farklı bir boyut kazan acağının altını çizdi.
“Dünyanın Önde Türkiye’nin İlk Üç Üniversitesi Olma Süreci Başladı”

2013 yılında Singapur ve 2014 yılında İtalya’nın Bologna kentinde yapılacak olan kongrelerin koordinasyonu ve hazırlanmasından görev alacağını da açıklayan Yrd. Doç. Dr. Esenyel, 2016 yılına kadar devam edecek görevi boyunca Kuzey kıbrıs ve Türkiye turizminin gelişimine önemli katkılar yapacak kararlara imza atmak olduğunu vurguladı. AMFORHT üyeliği ve yönetim kurulu üyeliğinin GAÜ’nün yükseköğretim ile turizm eğitiminideki kalitesinin bir göstergesi olduğuna da işaret eden Yrd. Doç. Dr. Esenyel, dünyanın önde ve Türkiye’nin ilk üç üniversitesi olma hedefinin yeni bir boyut kazandığının altını çizdi.