Sandıktan Nirvana Çıktı

Haberler

GAÜ'DEN

Sandıktan Nirvana Çıktı

GİRNE AMERİKAN KOLEJİ OKUL KAPTANLIĞI SEÇİMLERİNİ SEVGİ, HOŞGÖRÜ VE DEMOKRASİ KAZANIRKEN SEÇİMDE MÜCADELE EDEN ADAYLAR ÇOKSESLİLİK VE DEMOKRASİ ERDEMİNİ YÜCELTEREK ÖRNEK OLDULAR.

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretimöncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Girne Amerikan Koleji yerleşkesi bu yıl düzenlenen okul kaptanlık seçimlerinde demokrasi ve çoksesliliğin bilinci ile toplumsal işlevinin öneminin geleceğin aktörleri ve kanaat önderleri tarafından irdelendiği sürece tanıklık etti.

Korman, İzem, Aybike, Mete, Eren, Timur, Şevki, Ramadan’dan oluşan “Project X” ile

Mehmet Ali, Kenan, Mehmet Müderris, Aytun, Tolga, Selin, Melis, Naim, Emine’den oluşan “Nirvana” grupları arasında geçen kaptanlık yarış sonunda sandıktan Nirvana çıkarken Girne Amerikan Koleji öğrencileri demokrasi ve şeffaflığın güzel bir örneğini sergilediler.

Seçim sonucunda 2012 – 2013 Eğitim ve öğretim yılı kaptanları “Nirvana” grubu üyeleri olurken okul yetkilileri teorik dersler yanında düşünce özgürlüğü, kendine güvenme, sorunlara projeler üretme, çokseslilik ve demokrasi kavramları ile uzlaşı kültürünün geleceğin kanaat önderleri üzerinde vazgeçilmez ilkeler olarak yerleşmesinde eğitim yanında okul içi demokratik mücadelelerin önemine dikkat çektiler.