Salih Sonel Klasik Müzik Resitali İle Anılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Salih Sonel Klasik Müzik Resitali İle Anılıyor

19 Mayıs Koleji müdürlüğü görevinden emekli olduktan sonra Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretimöncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Girne Amerikan Koleji müdürlüğü görevini yürütürken Kıbrıs Türk eğitim dünyasının zamansız kaybettiği merhum Salih Sonel düzenlencek klasik müzik resitali ile anılıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenecek “Salih Sonel’i Anma Gecesi” 22 Eylül 2012, cumartesi günü saat 19.00’da Bellapais Manastırında gerçekleşecek.

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada Salih Sonel anısına bu yıl birincisi düzenlenecek olan “Salih Sonel’i Anma Gecesi” klasik müzik resitalinin geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilmesinin amaçlandığı belirtilerek Salih Sonel’in eğitim dünyası için büyük bir kayıp olduğu ifade edildi.

Merhum Sonel’in deneyim ve tecrübeleri ile örnek kişiliğinin yeni yetişen bireyler için her zaman örnek olmaya devam ettiğinin de vurgulandığı açıklamada Salih Sonel’in topluma ve eğitim dünyasına yaptığı hizmetlerin asla unutulmayacağı belirtildi.

“Salih Sonel Anma Gecesinde 12 Eser Sunulacak”

Max Bruch, J.S. Bach, S. Rachmaninoff, L. Zoboli, A. Piazzolla, C. Mc. Dowall, W. Afanasieff, K. Aziz, H. Mancini ve Ravel’in birbirinden değerli 12 eserinin piyanist Narden Sonel, flütist Eran Raman, piyanist Mine Sadrazam, Viyola sanatçısı Sinem Sadrazam ve Klarnet sanatçısı George Georgiou tarafından sunulacağı gecede Kıbrıslı Türk sanatçı Kamuran Aziz’in Mor Yemeni şarkısı piyonada Mine Sadrazam ve flütde Eran Raman tarafından yorumlanacak.

Ayrıca konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada “Salih Sonel’i Anma Gecesi” klasik müzik resitaline girişin davetiyeli olduğu beliritilerek anma gecesi ile ilgili detaylı bilginin (0392) 650 20 00 – 1165 no’lu telefondan GAÜ Halkla İlişkiler ve Etkinlik Yönetimine ulaşılarak alınabileceği ifade edildi.