GAÜ Mimari Projelerine İtalya’da Yoğun İlgi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimari Projelerine İtalya’da Yoğun İlgi

Avrupa Parlamentosu başkan yardımcılarından Luisa Morgantini himayesinde İtalya'nın Supino kentinde gerçekleşen "Mücadele Eden Mekan, Sorumlu Mimarlık" uluslararası mimarlık yaz okulu sonuç bildirgesinin açıklanması ile sona ereken Girne Amerikan üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencileri ortaya koydukları proje ve performanslarla itlayan medyasında yer aldılar.

İngiltere'den Westminster Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Yara Sharif , Oxford Brookes Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Nasser Golzari’nin liderliği ve University College London öğretim üyesi Prof. Murray Fraser'ın danışmanlığında gerçekleşen Yaz Okuluna Kuzey Kıbrıs üniversitelerinden sadece Girne Amerikan Üniversitesi yürütücü üniversite statüsü ile katıldı.

Avrupa Birliği Mimarlık Yaz Okulu yönetici ve lider kadrosunda yer alan GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar fakültesi öğretim üyeleri Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ile İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, "Mücadele Eden Mekan, Sorumlu Mimarlık" konu başlığı düzenlenen yaz okulunun KKTC ile ülke üniversitelerinin tanıtımı ve öğrenci gelişimine önemli katkılar yaptığını belirterek önemli açıklamalarda bulundular.

“Sivil Toplum Örgütleri Destek Verirken İtalyan Medyası Yoğun İlgi Gösterdi”

İtalya’nın önde gelen sivil toplum örgütlerinden İtalya Mimarlar Örgütü,Sistema Natura, Agri-Turismo, Associazione Culturale "Le Ortelle" ve Associazione Per la Pace’nın destek verdiği Avrupa Mimarlık Yaz Okuluna İtalyan medyasının yoğun ilgi gösterdiği ve uluslararası etkinliğin
ulusal kanalı Rai Extra TV'den yayınlanırken İtalya'nın ulusal ve yerel gazetelerinde geniş yer bulduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, sonuçları ile birlikte yaz okulunun mimari sorunlara yeni bakış açıları ile çözüm getireceğini belirtti.

AB Mimarlık Yaz Okulu sonunda Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin ortaya koydukları Difusal Hotel Borgo, Mobile Sociability, Event Spaces, Floating Streets ve Communal Houses fikir projelerinin katılımcılardan yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri , etkinliğin GAÜ mimarlık öğrencilerinin gelişimine önemli katkılar yaptığını vurguladı.

“Kolektif Fikir Üreterek Mimarlığın Toplumsal Boyutu Öne Çıkarıldı”

Girne Amerikan Üniversitesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ise yaptığı değerlendirmede kolektif fikir üreterek düzenlenen atölye çalışmalarında mimari sorunlara yeni çözüm önerileri getirilirken mimarlığın toplumsal boyutunun öne çıkarıldığını vurguladı.

Yerel yönetim, Sivil Toplum Örgütleri ve bölge halkın yaz okulunun tüm çalışmalarının içinde yer alarak, eğitimi toplumsal bir harekete dönüştürdüklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri , Girne Amerikan Üniversitesi'ndeki eğitim anlayışının toplumsal olduğuna bunun özellikle mimarlık gibi toplumsal bir bilimin temelinin oluşturduğuna dikkat çekerek toplumsallığın en değerli şeklinin evrensel düşünmek olduğuna vurgu yaptı. Girne Amerikan Üniversitesi'nin uluslararası ortamı ve evrensel vizyonu sayesinde GAÜ öğrencilerinin dünyanın her yerini kendilerini evlerinde hissettiklerinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, yaz okulu sonunda ortak eve dönen Supino ve orada doğan düşünceleri Girne’ye taşıyarak önümüzdeki yıllarda düzenlenecek yaz okulunu Kuzey Kıbrıs’ta düzenlemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.