GAÜ Liderliğinde Avrupa Mimarlık Yaz Okulu Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Liderliğinde Avrupa Mimarlık Yaz Okulu Başladı

KKTC Üniversiteleri arasında sadece Girne Amerikan Üniversitesi’nin kurucu ve yürütücü üye statüsü ile katıldığı Avrupa Mimarlık Yaz Okulu başladı.

"Mücadele Eden Mekan - Duyarlı Mimarlık" konu başlığı ile bu yıl İtalya’da düzenlenen yaz okulunun açılışı Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcılarından Luisa Morgantini ve İtalya'nın Supino Belediyesi Başkanı Alessandro Foglietta tarafından yapıldı.

Supino Belediyesi toplantı salonunda Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcılarından Luisa Morgantini ve Supino Belediye Başkanı Başkanı Alessandro Foglietta’nın açılış konuşması ile başlayan Avrupa Mimarlık Yaz Okulu yürütücü bilim kadrosu İngiltere'den Westminster Üniversitesi'nden Dr. Yara Sharif ve Dr. Nasser Golzari ve Kuzey Kıbrıs'tan Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri’den oluşmakta.

Uluslararası Avrupa Mimarlık yaz okuluna İtalya, İngiltere, İrlanda, Kuzey Kıbrıs, Türkiye, İran, Sudan, Filistin ve Oman üniversitelerinde mimarlık eğitimne devam eden öğrenciler katılırken öğrenci gelişimine önemli katkılar yapacak yaz okuluna sivil toplum ve meslek kuruluşlarından Agri-Turismo, Associazione per la Pace, Associazione Culturale "Le Ortelle" ve Sistema Natura destek vermekte.

İtalya Basını Geniş Verdi : “Çok Aktörlü Düşünce Üretme Kampı Sorunlar ın Çözümü İçin Bilimsel Umut”

Girne Amerikan Üniversitesi ve Westminster Üniversitesi akademisyenlerinin yürütücü ve eğitici olarak, University College London'dan Prof. Murray Fraser, Dublin Institute of Technology'den Jim Roche, Roma Üniversitesinden Elica Sartogo ve Khartum Üniversitesinden Ola Hassanain'in eğitim görevlileri olarak katkı koyacağı "Mücadele Eden Mekan - Duyarlı Mimarlık" konu başlığı ile düzenlenen yaz okulunda ekonomik, politik ve sosyal sorunların çözümü için tasarımın rolü ile küreselleşme sürecinden etkilenen küçük şehirler için çözüm önerileri irdelenecek.

Ekonomik kriz sonrası özellikle başta İtalya olmak üzere, Avrupa'nın küçük kentlerinin çöküşe doğru ilerlemesi nedeniyle bu kentlerin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarına çözüm arayışına çözüm önerileri sunacak olan yaz okulu İtalyan gazetelerinde geniş yer bulurken GAÜ öğrenci ve bilim insanlarının aktif olarak katıldığı yaz okulu La Provincia Quotidiano gazetesi tarafından Avrupa Birliği ülkeleri uluslararası ve yerel yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, uluslararası üniversiteler, mimarlık örgütleri ve yerel halkın katılımıyla çok aktorlu düşünce üretme kampı olarak nitelendirildi. Dünya Mimarları Supno'yu Çalışıyor başlığıyla verdiği haberde Girne Amerikan Üniversitesi'nin ortak olarak gerçekleştirdiği yaz okuluna geniş yer verdi ve yaz okulunda ortaya çıkacak fikirler ve projelerin yaşanan sorunlara bir çözüm yolu açabileceği umudunu vurguladı.