GAÜ’den Memurlara Özel Eğitim Bursu

GAÜ’den Memurlara Özel Eğitim Bursu

YÜKSEKÖĞRETİME ÖSYM LYS SINAV SONUCU İLE GAÜ’DE BAŞLAYACAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ UYRUKLU 2000 YENİ ÖĞRENCİYE 7 YIL KESİNTİSİZ BURS YANINDA MEMUR ÇOCUKLARINA ÖZEL %20 EĞİTİM BURSU VERİLECEĞİ AÇIKLANDI.

Girne Amerikan Üniversitesi, yükseköğretime yeni başlayacak ve LYS sınavı ile küresel GAÜ akademik programlarına yerleştirilecek öğrencilere yönelik 2000 burs yanında memur çocuklarına özel yüzde 20 eğitim bursu verileceğini açıkladı.

Burslu eğitimde yeni bir dönemi başlatan GAÜ Başkanlık Ofisi kararı ile ilgili yapılan açıklamada ÖSYM kanalı ile yükseköğretime KKTC ve GAÜ yurtdışı kampüslerinde başlayacak adaylara yönelik bursların önlisans programları için 5 yıl, lisans programları için 7 yil kesintisiz devam edeceği vurgulandı.

ÖSYM bursu ile yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar hazırlık programı da dahil olmak üzere yalnızca eğitim ücretini kapsadığının belirtildiği açıklamada bursların hazırlık programı dahil öğrencinin üniversitede öğrencilik haklarından yararlandığı sürece akademik başarıdan bağımsız olarak kesilmeyeceğinin altı çizildi.

Memurlara Özel Burs KKTC Uyruklu Öğrenciler İçin de Geçerli Olacak

GAÜ yurtdışı küresel kampüslerine yatay geçiş yaptıkları programda ÖSYM bursları ve diğer bursların aynı oranda geçerli olacağının da vurgulandığı açıklamada memur çocuklarına özel yüzde 20 eğitim bursundan KKTC uyruklu öğrenci adaylarının da yararlanabileceği belirtildi.
Karpazlı Öğrenciler Tam Burslu 57 Bölümde Öğrenim Görecek

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi 11 farklı Meslek Yüksek Okulu, 5 Yüksek Okul ve 8 fakültede eğitim veren 47 lisans bölümüne 2012-2013 öğretim yılında YÖK onayı ile Türkçe Hukuk, Çin Dili ve Edebiyatı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği , Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği bölümleri de eklenerek 57 bölümün tümünde Karpazlı öğrencilere yönelik tam eğitim bursu geçerli olacak.

GAÜ’nün tüm öğrencilerine sunduğu küresel eğitim fırsatlarının yanında kesintisiz burs fırsatıyla ilgili ayrıntılı bilginin www.gau.edu.tr ile Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Öğrenci İşlerine (0392) 650 20 00 nolu telefondan 1205 - 1179 - 1187 - 1185 - 1221 dahili hat üzerinden alınabileceği vurgulandı.