Dance Fest 2012 GAÜ Sahnesinde

Dance Fest 2012 GAÜ Sahnesinde

Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Yüksekokulu Dans Okulu Stage School ev sahipliğinde Dance fest 2012 düzenleniyor.

“Şimdi Dans Zamanı” sloganı ile otoriteler tarafından 2010 yılının En Başarılı Dans Eğitim Merkezi seçilen Türjkiye Üniversiteler Arası Dans Şampiyonu ve uluslararası yarışmalarda farklı dans kategorilerinde birincilikleri KKTC’ye getiren GAÜ Sahne Sanatları Stage School yanında gecede Dance Base ve Golden Step dans okulları da sahne alacak.

Dance Fest 2012 ile GAÜ Sahne Sanatları Dans Okulu Stage School, Dance Base ve Golden Step farklı yaş grupları ve farklı kategorilerde dans performansları ile dans sever ve sanat severlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sahnesinde 31 Temmuz 2012 Salı günü saat 20.00’de gerçekleşecek Dance Fest 2012 ücretsiz olarak izlenebilecek.

Sahne Sanatları Dans Bölümü Öğrenci Aday Başvuruları Devam Ediyor

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada kadrosunda dünyaca ünlü Türk ve Rus dans otoriteleri, sanatçılar ile akademisyenler bulunan Sahne Sanatları Dans bölümünün iki yıllık ve dört yıllık akademik programlarına öğrenci adaylarının başvurularının devam ettiği belirtildi. Türkiye Dans Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Fonksiyonel Dans Kuramı yaratıcısı Galip Emre, Oleg Manukovich, Liliya Biroğul ile Suzan Heıjari-Erkan gibi isimlerin yanında Rusya ve Avrupa’da çeşitli opera ve bale gösterilerinde başrol oynamış sanatçıların da GAÜ Sahne Sanatları Dans bölümünde eğitim verdiğinin altı çizildiği açıklamada Sahne Sanatları dans bölümü eğitim programlarından iki yılda mezun olan öğrencilerin “Profesyonel Danscı” ünvanı ile profesyonel dans okullarında Dans Grubu Üyesi veya Solist, Yönetmen Sanatçı, Koreograf, Vücut Hareket Uzmanı, Dans Teorileri, Dans Araştırmaları, Performans Çalışmaları, ve Dans Kritikleri alanlarında Yenilikçi Araştırmacı , Sanat organizasyon ve kurumlarda Danışman Yönetici olarak kariyerlerine başlayacakları ifade edilirken dans eğitiminin 4 yılını tamamlayan öğrencilerin ise Profosyonel Dans Eğitmeni” ünvanı ile Dans ve Sanat Yönetmeni, İlkokul, ortaokul, ve liselerde dans eğitmeni, Dans ve Sanat Danışmanı, Dans Eğitimi ve Dans Çalışmaları alanlarında “Yenilkçi Araştırmacı” olarak kariyerlerine adım atacakları vurgulandı.

Ayrıca yapılan açıklamada dans ve sanat eğitimlerinin Rusya, İngiltere, ABD ve Türkiye’nin önde gelen üniversite ile enstitülerinde tamamlayan GAÜ Sahne Sanatları akademik kadrosu ve ders programları ile ilgili detaylı bilginin www.gau.edu.tr web adresinden alınabileceği de vurgulandı.