Rumlardan Ülke Üniversitelerine Çirkin Saldırı

Haberler

GAÜ'DEN

Rumlardan Ülke Üniversitelerine Çirkin Saldırı

AB DÖNEM BAŞKANI GKRY’DEN AVRUPA BİRLİĞİ RUHUNA YAKIŞMAYAN BASKI RUM YÖNETİMİ ÇİRKİN YÜZÜNÜ BU KEZ HİNDİSTAN’DA GÖSTERDİ. GAÜ İLE İŞBİRLİĞİ YAPAN HİNT ÜNİVERSİTESİNİ RESMİ YAZIYLA TEHDİT ETTİLER

RUM YETKİLİ MARIA MICHAIL:
“İŞGALCİ TÜRKİYE DEVLETİNİN YÖNETİMİNDEKİ KIBRIS’IN KUZEYİNDE EĞİTİM VEREN TÜM ÜNİVERSİTELER VE GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ YASADIŞIDIR. GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ’NİN HİNDİSTAN’DAKİ EĞİTİM FAALİYETLERİ VE JENERİK KAMPÜSÜ ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI, ENGELLENMELİDİR.”

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Hindistan Yeni Delhi Yüksek Komiseri Maria Michail imzası ile GAÜ Hindistan Jenerik Kampüsü ile akademik işbirliğini yürüten College of Advanced Technology başkanı V. K. Sharma gönderilen 16 Temmuz 2012 tarihli resmi resmi yazıda KKTC üniversiteleri işgal altında bulunan topraklarda eğitim veren gayri yasal kurumlar olarak ifade edilmekte ve Girne Amerikan Üniversitesi ile sürdürülen ortak akademik programlara son vermesinin dost iki ülke olan Hindistan ve sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin çıkarına olduğu iddia edilmekte.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Yeni Delhi yüksek komiser imzası ile gönderilen yazıda GAÜ ile akademik ve bilimsel ortaklığını sürdürmesinin olumsuz sonuçlar doğuracağı da vurgulanarak Hindistan’ın önde gelen üniversitesi diplomatik bir dil ile tehdit edildi.

Avrupa Birliği dönem başkanlığını 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren üstlenen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, yurt dışında kampüs ve jenerik kampüslerinde yürüttüğü akademik programlarla bilimin evrensel gücü ile Kıbrıs Türkü’nün sesi olan ve ambargoları kıran Girne Amerikan Üniversitesi’nin eğitim faaliyetlerini engelleme ve yasaklama girişimleri Avrupa Birliği ruhuna ve değerleri ile bağdaşmazken BM ve AB üyesi ülkelerin Rumların insan hakları ihlallerine ne tepki vereceği merakla bekleniyor.

“KKTC Bayrağı Altında Hindistan’da Gerçekleşen Mezuniyet Töreninde 29 Yeni Mezun GAÜ Diploması Almıştı”

GAÜ adına Uluslararası Kampüsler Koordinatörü ve Yöneticiler Kurulu başkan yardımcısı Dr. Asım Vehbi’nin katılımı ile Hindistan Bangolore kentinde buyıl 7.ncisi düzenlenen mezuniyet töreninde 29 yeni mezun GAÜ diploması ile mezun olurken Hintli devlet yetkilileri ve bilim insanları törene yoğun ilgi göstermişti.

GAÜ Hindistan Kampüsü 2011-2012 akademik yıl mezuniyet töreninde konuşma yapan Vehbi, Asya kıtasının önemli ülkelerinden Hindistan’da GAÜ’nün yükseköğretime önemli katkılar yaptığını belirterek törende İstiklal Marşı ile birlikte KKTC bayrağının tören alanında yer almasının dünyaya önemli mesajlar verdiğine dikkat çekmişti.

GirneAmerikanÜniversitesiUluslararası yurtdışı kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD Yerleşkelerinin bilimin evrensel gücü ile ambargolarıdeldiğine de değinerek törendeki konuşmasını sürdüren Vehbi, yükseköğretim olgusunun ülke tanıtımına önemli katkılar sağladığını ve Kıbrıs Türk toplumunun dünyadaki sesi olduğunun altını çizmişti.