GAÜ Amerika Kampüsü Fahri Elçisi Hidayet Türkoğlu Sevenleri İle Buluştu

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Amerika Kampüsü Fahri Elçisi Hidayet Türkoğlu Sevenleri İle Buluştu

GAÜ Amerika Kampüsü Fahri Elçisi Hidayet Türkoğlu Sevenleri İle BuluştuGirne Amerikan Üniversitesi yaz okulu etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Hidayet Türkoğlu söyleşisi GAÜ Millenium Complex Senato Hall’da gerçekleşti.

Gerçekleşen söyleşide KKTC’de tatil yapmakta olan Hidayet Türkoğlu, GAÜ Yetkilerinin yaptığı teklifi geri çevirmeyerek sevenlerinin yoğun ilgisi ile eğlenceli ve espirili bir söyleşi gerçekleştirdi.

Tükoğu “GAÜ’nün ABD Kampüsünün Fahri Elçisi Olmak Benim için Büyük Onur”

Moderatörlüğünü GAÜ Rektör Yardımcısı Doc. Dr. Olgun Çiçek’in yaptığı söyleşide, Hidayet Türkoğlu konukların sormuş oldukları sorulara espirili ve eğlenceli cevaplar verdi. GAÜ’nün yurtdışı kampüslerini ve yükseköğretimdeki başarılarını yakından takip ettiğini belirten Türkoğlu, GAÜ Amerika yerleşkesi Washington DC kampüsü Fahri Elçisi olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Söyleşinin sonunda Hidayet Türkoğlu’na plaketini vermek üzere kısa bir konuşma gerçekleştiren GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, “Üniversiteyi Amerika da okuduğum yıllarda NBA’de bir Türk Basketbolcunun oynaması hayal bile edilemezdi. Bunun için Hidayet Türkoğlu’nu içtenlikle tebrik ediyorum ve bizlerle beraber olduğu içinde kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Söyleşinin ardından GAÜ kapalı spor salonunda GAÜ Basketbol takımı ile antrenman yapan Türkoğlu. GAÜ sporcuları ile deneyimlerini paylaştı. Antrenman sonrası takımla anı fotoğrafı çektiren Türkoğlu GAÜ TV ye yaptığı açıklamada, “ Söyleşi çok eğlenceli ve espirili geçtiğini belirterek, bunun yanında başarıya ulaşmak için eğitimin mutlaka gerekli olduğunu vurguladı. Ayrıca imkanlardan etkilendiğini belirten Türkoğlu, Türk sporcularla birlikte Türk üniversitelerinin de ulusal sınırlar dışına çıkarak başarılı olmasının önemine dikkat çekti.