YÖK’ten GAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümüne Onay

Haberler

GAÜ'DEN

YÖK’ten GAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümüne Onay

YÖK'ten GAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümüne OnayGirne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 27. yılını geride bıraktığı 2010-2011 akademik yılında Mühendislik eğitiminde dünya standartlarını yakalayacak atılımlarını sürdürüyor. GAÜ’den yapılan açıklamada GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus Techno-Park bünyesinde eğitimlerini sürdüren Mühendislik Fakültesi mevcut eğitim laboratuvarlarını geliştirirken yeni laboratuvarları da bilimsel üretimin ve eğitimin hizmetine sunduğu 2011-2012 akademik yılında İnşaat Mühendisliği bölümüne YÖK’tern onay aldı.

“Mühendislik Eğitimi İle İlgili 5 Yeni Laboratuvar Eğitime Başladı”

Mühendislik eğitiminde dünya standartlarında eğitim verme amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliğinin katkıları ile eğitimin hizmetine sunulan laboratuvarlardan Fizik, Kimya, Yazılım Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme, Internet Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme ile Alternatif Enerji laboratuvarlarının öğrenci gelişimine öenmli katkılar yaptığı ifade edildi.

“8 Laboratuvarın Altyapı ve Teknolojik Özellikleri Geliştirildi”

Bilgisayar, Elektronik, Ergonomi ve İş Etüdü, PLC ve Mikroişlemci, Elektrik Makineleri, Mekatronik, Yazılım Geliştirme ile Haberleşme ve Mikrodalga laboratuvarlarının altyapı ve teknolojik özelliklerinin geliştirilerek bilimsel bilgi üretimi ve eğitime devam ettiğinin altının çizildiği açıklamada GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus Techno-Park bünyesindeki eğitim laboratuarları ile ileri Mühendislik eğitimlerinin ve bilimlerinin merkezi olduğu ifade edildi.

“AR-GE Çalışmaları ile İlgili Meslek Kuruluşları ve Özel İşletmelerin Hizmetine de Sunulacak”

Techno-Park bünyesinde Mühendislik eğitiminde kullanılan 13 laboratuvar ile kurulacak olan 1 laboratuvarın bilimsel üretimler yanında bilimsel bilgi birikimini topluma yaymak amacıyla ilgili meslek kuruluşları ve özel işletmelerin çeşitli araştırmaları ve AR-GE çalışmaları için kullanılacağının da altının çizildiği açıklamada laboratuvarların altyapı ve kullanım amaçlarına yönelik bilmsel bilgi üretimleri ile KKTC’de ilk olduğu ve çeşitli alanların gelişimine katkı yapacak önemli bilimsel çalışmaları ortaya koyacağı vurgulandı.