GAÜ 10 Yeni Bölüme Öğrenci Kabul Edecek

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 10 Yeni Bölüme Öğrenci Kabul Edecek

KKTC ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA BİR ÇOĞU İLK DEFA GAÜ’DE AÇILACAK OLAN VE YÖK KİTAPÇIĞINDA DA YER ALACAK 10 YENİ BÖLÜM 2012-2013 AKADEMİK YILINDA ÖĞRENCİ KABUL EDECEK.

Girne Amerikan Üniversitesi, yükseköğretim’de 27. yılını geride bırakmaya hazırlanırken 2012-2013 akademik yılı ile birlikte öğrenci kabul edeceği 10 yeni bölüm için Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay aldı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Kuzey Kıbrıs’ta yükseöğretimi tercih eden öğrenci sayılarının artmasına doğrudan etki edecek yeni bölümlerden birçoğunun KKTC üniversiteleri arasında ilk defa öğrenime başlayacağı belirtilerek yeni bölümlere KKTC uyruklu adayların da kayıt yaptırabileceği ifade edildi.
Çin Dili ve Edebiyatı ile Birçok Bölüm YÖK Onayı İle İlk Defa GAÜ’de Açılıyor

Küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi 11 farklı Meslek Yüksek Okulu, 5 Yüksek Okul, 8 fakülte, ve 1 enstitüde, 47 lisans, 31 yüksek lisans ve 9 doktora programında eğitim veren Girne Amerikan Üniversitesi, 2012-2013 öğretim yılında YÖK onayı ile Türkçe Hukuk, Çin Dili ve Edebiyatı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği , Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinde de eğitime başlayacak.
2000 Türk ve 200 KKTC Uyruklu Öğrenci Adayına 27. Yıla Özel Burslar Verilecek

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ÖSYM bursu ile LYS sınavı ile yükseköğretime başlayacak öğrencilerin hazırlık programı dahil akademik başarıdan bağımsız olarak tüm bölümler ve yurt dışı kampüslerde 7 yıl kesintisiz burs hakkından yararlanacağı belirtildi. Bursların lisans programlarında 7 yıl, önlisans programlarında ise 5 yıl geçerli olacağı ve YÖK tarafından onay ile denkliği verilen yeni bölümler için de geçerli olacağı ifade edildiği açıklamada GAÜ 27.yıl eğitim burslarından yükseköğretime ÖSYM LYS sınavı sonucu ile başlayacak 2000 Türk uyruklu öğrenci yanında KKTC uyruklu öğrenciler de çeşitli burslardan yararlanacak. KKTC uyruklu öğrenci afdaylarına özel 200 eğitim bursunun İngiltere Canterbury Kampüs akademik programları için de geçerli olacağının altının çizildiği açıklamada GAÜ akademik programları, yurtdışı kampüsleri ve bursları yanında yeni bölümler ve kontenjanları ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.gau.edu.tr web adresinden alınabileceği vurgulandı.