GAU Arkeoloji Klubü Müzeler Haftasında Düzenlenen Etkinliklere Katıldı

Haberler

GAÜ'DEN

GAU Arkeoloji Klubü Müzeler Haftasında Düzenlenen Etkinliklere Katıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Arkeoloji Klubü Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından düzenlenen Müzeler Haftası etkinliğine katıldı.

GAÜ öğretim Görevlisi ve Arkeoloji klubü kurucu başkanı Yargı Edizer önderliğinde klüb yönetim kurulu ve üyeleri 20 Mayıs 2010 da Lefkoşa Bedestende gerçekleştirilen Müzecilik, Konservasyon ve Restorasyon adlı konferanslara katıldı. Konferansda Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Y.Mimar Restorasyon Uz. Emine Pilli Bedesten’in restorasyonu ve Kıbrıs Türk Müzeciliği hakkında bilgi verdi.

T.C Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Arkeolog Zülküf Yılmaz Türkiye’de Müzecilik hakkında bilgiler sunarak Türkiye’de geçmişten günümüze kadar yapılan kazılar, buluntular ve bunların nasıl envanterlenip koruma altına alınıp sergilendikleri hakkında birçok müzeyi örnek göstererek ayrıntılı bilgiler sundu. Yılmaz’ın ardından Sözü alan Ankara Üniversitesi Başkent Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hande Kökten KKTC Müze Koleksiyonları ve Çağdaş Koruma projeleriyle ilgili bilgiler sundu.

Doç. Dr. Kökten Girne Kalesi içerisinde bulunan eski eserlerin nasıl koruma altına alındığını ve depoların nasıl oluşturulup eserlerin ne şekilde envanterlendiği konusunda birçok slayt sundu. Bunun yanında Kıbrıs’ın acilen bir Arkeoloji Müzesine ihtiyaç duyduğunuda belirten Kökten konuşmasını gelecekte Kıbrısta yapılacak olan projelerden bilgi vererek bitirdi. Sunumların ardından GAÜ Arkeoloji Klubü ve Eski Eserler Dairesi yetkilileri tarafından ortak hazırlanıp planlanacak projeler tartışıldı.