Dünyaya Ve Tüm Kesimlere Önemli Mesajlar Veriyoruz

Haberler

GAÜ'DEN

Dünyaya Ve Tüm Kesimlere Önemli Mesajlar Veriyoruz

Girne Amerikan Üniversitesi Kıtalararası Kampüsleri İngiltere, Singapur, ABD yanında Türkiye Yerleşkesi’nin ilk eğitim binasının geçtiğimiz günlerde Başbakan İrsen Küçük tarafından eğitime açılmasının ardından GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsünün temeli de Başbakan Küçük ve yetkililer tarafından atıldı.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Maliye Bakanı Ersin Tatar, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı, bazı milletvekilleri, Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Yeni Erenköy Belediye Başkanı Özay Öykün, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ öğretim görevlileri ve köy halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen Karpaz Yaşam Kampüsü’nün temel atma töreni sonrasında Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar önemli açıklamalarda bulunurken bölge ve Dipkarpaz halkı GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile ilgili düşüncelerini GAÜ TV mikrofonlarına anlattı.
“Kutsal Olan Bu Topraklarda 1000’lerce Yıl Sonra İnsanlık ve Ülkemiz İçin Bilim ile Yaşam Merkezi Kuruyoruz”

Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar temel atma töreni sonrasında yaptığı açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi’nin uluslararasılaşma vizyonu ile eğitime açtığı Kıtalararası Kampüsleri İngiltere, Singapur, ABD ve Türkiye’nın ardından Karpaz Yaşam Kampüsü ile bölge ve ülke için tarihi bir adım attığını ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün geleceğinin sahibi olması gerektiğinin de altını çizen Akpınar, tarihsel ve kutsal bir görev.bilincinden hareketle GAÜ’nün kutsal olan bu topraklarda 1000’lerce yıl sonra insanlık ve ülke için bilim ile yaşam merkezi olacak KKTC’nin ilk yaşam kampüsünün temelini atarak dünyaya ve ilgili tüm kesimlere önemli mesajlar verdiğini vurgulayarak “27 yıl önce kurulduğu ilk günden bugünlere sadece kendisinin varettiği deneyimlerle Kıbrıs Türk insanının küresel dünyada geleceği, tarihi ve hikayesi ile birlikte yer almasında en büyük öncül adım olan üniversiteleşme hareketini başlatan GAÜ, ekonomik fayda yanında bilimin ve aklın evrensel gücü ile ambargoların kırılıp Kıbrıs Türkü’nün kendisini tüm dünyaya anlatmasını bir yüksek öğretim sektörü yaratarak sağlamıştır. Karpaz Yaşam Kampusu bünyesindeki çevre enstitüleri ve araştırma merkezlerinin sürdürülebilir çevre yanında sürdürülebilir kültür ve mimari doku prensibi ile önemli projelere imza atarak bölgenin kaderini değiştirecek ve başta sağlık olmak üzere bölgeye önemli hizmetler verecektir” dedi.

Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar , GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsüne destek veren başta yetkiler olmak üzere bölge halkı ve küresel GAÜ ailesine de açıklamasında teşekkür ederek sözlerine son verdi.
“GAÜ, Çocuklarımızın Eğitimi, Geleceği ve İşsizlik İçin Umut Olmuştur”

GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile ilgili düşüncelerini GAÜ TV mikrofonlarına anlatan Dipkarpaz halkı projeye büyük destek verirken GAÜ’nün bölgede umut olduğunu belirterek işsizlik, çocuklarımızın eğitimi ve geleceği ile ilgili artık karamsar ve umutsuz olmadıklarını belirttiler.

Dipkarpaz halkının konuyla ilgili düşünceleri şöyle:

İhsan Turgay (Esnaf) : “Dipkarpaz köyünün esnaflarındanım. GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü tüm bölge insanı için umut kaynağıdır.”

Kudrettin Erdoğan (Esnaf) : “GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü bölgenin can simidi olacak. Çocuklarımız başta olmak üzere herkese umut veren önemli bir yatırımdır.”

Özge Aydemir (Öğrenci) : “GAÜ yetkililerine teşekkür ediyorum. Şu anda eğitimime devam ediyorum. GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü biz öğrenciler için çok önemli fırsat. Üniversite eğitimimize devam edebilecek fırsatı yarattığından dolayı tüm yetkililere tekrar teşekkür ediyorum.”

Nevzat Bayramoğlu ( Esnaf) : “Lisede okuyan çocuklarım üniversiteye gidebilecekler. GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü yaratacağı iş imkanları ile bölgede varolan işsizlik oranı azalacak. En erken zamanda bitmesini istiyoruz çünkü Dipkarpaz’ın ve tüm bölgenin buna ihtiyacı var.”

Remziye Bayramoğlu (Ev hanımı) : “Çocuklarımız için umut olduğu için GAÜ’ye teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın geleceği için daha çok umutluyum ve mutluyum. Çocuklarımı üniversite için dışarıya gönderme imkanım olmadığından GAÜ’nün Dipkarpaz’a yapacağı kampus çocuklarımızın kaderini değiştirecek.”

İlyas Akçam (Emekli) : “Bölgenin yıllardır beklediği umut GAÜ ile Dipkarpaz’a geldi. İşsizlik oranı düşecek, çocuklarımız üniversiteye gidebilecek. Üniversitenin köye geleceği söylendiğinde inanmayan birçok kişi oldu. Hep olmaz dediler. Fakat şimdi GAÜ tüm imkanları ve gücü ile bölgeye geliyor. Yetkililere, devlet büyüklerimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Belediye Başkanımıza ve Serhat Akpınar’a tüm Dipkarpaz halkı adına teşekkür ediyorum.”