Kıbrıs Çocuk Vakfı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Haberler

GAÜ'DEN

Kıbrıs Çocuk Vakfı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Kıbrıs Çocuk Vakfı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda çocuk haklarına dikkat çekerken anavatan ve ülkemiz çocukları ile tüm dünya çocuklarının bayramını kutladı.

Demokrasi, çokseslilik, hukukun üstünlüğü ve millet iradesine sahip çıkacak yeni kuşakların gelişmesinde çocuk haklarının önemine işaret edilen mesajda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm dünya çocuklarına armağan edilen tek bayram olduğu ifade edildi.

Dünya’da devam eden istikrarsızlık, savaş ve çatışmalardan en fazla etkilenen kesimlerin başında çocukların geldiğinin belirtildiği açıklamada genç Türkiye Cumhuriyeti’nin “Yurtta Sulh Dünya’da Sulh” vizyonu ile dünya barışına önemli katkılar yaptığına vurgu yapılarak dünya çocuklarının birlikte kutladığı 23 Nisan Çocuk Bayramı ile kültürlerarası evrensel barışın temellerinin atıldığı ifade edildi.

Çocuk hakları ihlalleri ile savaş ve çatışmalar yanında toplumlar ve kültürlerarası çatışmaların olmadığı bir dünya düzeninin tüm çocuklar için oluşturulmasının kutsal bir görev olduğunun da altının çizildiği açıklamada tüm dünya çocuklarının mutlu, sağlıklı ve çocuk haklarından mahrum olmadan yaşayacakları bir dünya özlemi dile getirildi.

Tüm dünya çocukları adına daha adil ve mutlu bir dünya için tüm kesimlere büyük görevler düştüğüne de vurgu yapılan açıklamada devlet kurumları yanında, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve diğer kesimlere işbirliği çağrısı yapıldı.