Hedef Bilgi Toplumu ve Eğitimin Gelişimine Katkı Sağlamak

Haberler

GAÜ'DEN

Hedef Bilgi Toplumu ve Eğitimin Gelişimine Katkı Sağlamak

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen Eğitim Çalıştayının üçüncüsü bu yıl “Bilgi Toplumunda Değişen Okul Kültürü ve Liderlik Rehberlik Başarı” konu başlığı ile gerçekleşiyor. Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde 12 Nisan 2012 Perşembe günü saat 10.00’da düzenlenecek çalıştaya eğitim teorisine yön veren bilim insanları ile eğitim pratik yanını yöneten 100’e yakın rehber öğretmen katılacak.

“Liderlik”, “rehberlik” ve “başarı” kavramlarına yeni açılımlar getirmek yanında üretilen yeni bilimsel bilgilerin yükseköğretim öncesi eğitim kurumlarında eğitim faaliyeti ve etkinliğine yön veren eğitimciler ile paylaşılması amacı ile düzenlenen çalıştay ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Saadettin Yıldız önemli açıklamalarda bulundu.
“Üniversite Ürettiği Bilimsel Bilgiler İle Bilgi Toplumu ve Eğitimin Gelişimine Katkı Sağlamakta”

“Bilgi Toplumunda Değişen Okul Kültürü ve Liderlik Rehberlik Başarı” konu başlığı ile bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Eğitim Çalıştay’ının okul kültürü değiştikçe “öğrenci-öğretmen-yönetici” üçgeninin de kendini yenilemesi gerektiği ana düşüncesinden hareketle düzenlendiğini belirten Doç. Dr. Yıldız, yükseköğretim öncesi eğitim kurumları ile bilimsel bilgi üretim merkezi üniversitenin bilgi ve deneyim paylaşımının eğitim sistemine önemli katkılar yapacağını vurguladı.

Bilgi toplumunun gelişimi için üniversitenin ürettiği bilimsel bilgileri toplum ve tüm kesimlerle paylaşmasının önemine de isaret eden Doç. Dr. Yıldız, teoriye yön veren bilim insanları ile eğitimin pratiğini yöneten kanaat önderleri ve eğitimcilerin bilgi paylaşımı ve işbirliğinin artırılması amacı ile düzenlenen çalıştayın hedefinin bilgi toplumu ve eğitimini gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Liderlik, rehberlik ve başarı konusunda yeni düşünceler yanında karşılaşılan güçlükler ve zorluklar ile ilgili deneyimlerin paylaşılmasının eğitimin gelişimi açısından önemli olduğuna da vurgu yapan Doç. Dr. Yıldız, iletişim çağında bilgi paylaşımının sürekliliği yanında bilgi çağında okul kültürünün sürekli kendini yenilediğini belirterek çalıştayın bilgi toplumu ve eğitimin gelişimine önemli katkılar yapacağını ifade etti.