Halk Kültürü Oscarlarında KKTC’den Sadece GAÜ Vardı

Haberler

GAÜ'DEN

Halk Kültürü Oscarlarında KKTC’den Sadece GAÜ Vardı

Türk Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu tarafından Girne Amerikan Üniversirtesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölüm başkanı Doç. Dr.

Hasan Köksal Halk Kültürü Hizmet ödülüne değer görüldü.

1981 yılından bu yana düzenlenen “Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü” töreni bu yıl Ankara’da gerçekleştirildi.

1955 yılında Ord. Prof. Dr. Mehmed Fuad Köprülü ve o dönemin üniversite hocaları tarafından kurulan Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu, bir yandan Türk Halk Kültürü'nün derlenmesi ve değerlendirilmesi çalışmaları yaparken Türkiye içinde ve dışında yapılan Türk Halk kültürü çalışmalarını da yakından izliyor ve iz bırakan başarılı çalışmaları gerçekleştiren kişi ve kuruluşları ödüllendiriyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ve “2011 Folklor Oscar’ları” olarak da adlandırılan ödül töreninde ödül alan isimler arasında Girne Amerikan Üniversirtesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Ölğretmenliği bölüm başkanı Doç. Dr. Hasan Köksal’ın yanı sıra TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Folklor Enstitüsü Müdürü, Filoloji Bilimleri Doktoru Prof.Dr.Hüseyin İsmayilov, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Nuri Yüce, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim görevlisi Prof.Dr. Vildan Çetintaş, Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim görevlisi Doç. Dr. Ali Yakıcı, İzzet Baysal Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Yrd.Doç.Dr.Berrin Uyar Akalın, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Bürokrat Yazar Halkbilim Araştırmacısı Aydın Karasüleymanoğlu ile Haber Türk kanalı Müzik ve Yol programı yer aldı.

“Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü” ile ilgili Girne Amerikan üniversitesi Rektörlük ofisinde düzenlenen törende Doç. Dr. Hasan Köksal, ödülü Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner’e takdim etti. Takdim töreninde GAÜ Rektör yardımcıları Doç. Dr. Sadık Ülker ile Doç.Dr. Olgun Çiçek yanında Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Sadettin Yıldız da hazır bulundu.


Prof. Dr. Öner : “YÖK Onaylı Yeni Türk Dili Doktora Programının Sadece GAÜ’de Olması Türk Dili ve Edebiyatı Eğitiminde Kalitenin Belgesi.””

Konuyla ilgili GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü ile ilgili Girne Amerikan üniversitesi olarak gurur duyduklarını ifade etti. GAÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim veren bilim insanlarının bilimsel çalışma ve araştırmaları ile sayısız ödül kazandığını belirten Prof. Dr. Öner, ödül alan üniversiteler arasında KKTC üniversitelerinden sadece Girne Amerikan Üniversitesi’nin olmasının eğitim kalitesi yanında bilim insanı kalitesinin de göstergesi olduğunu vurguladı. KKTC üniversiteleri arasında YÖK ve YÖDAK oanylı Yeni Türk Dili doktora programının sadece GAÜ Eğitim fakültesi bünyesinde eğitim verdmersinin başarı ve kalitenin belgesi ve sonucu olduğuna da işaret eden Prof. Dr. Öner, Doç. Dr. Hasan Köksal’a başarılarının devamını dileyerek GAÜ adına teşekkür etti.

Porf.dr.Yıldırım Öner: Halk kültürü araştırmaları kurumu 1981den beri türk halk edebiyatına hizmet eden kurum ve kişilere ödül vermektedir onları ödüllendirmektedir. Bu yıl ki ödülü Türk Dili ve edebiyatı öğretmenliği bölüm başkanımız Doç.Dr. sayın Hasan Köksal kazanmıştır ve bu ödülle onur ödülü almak suretiyle hem ünversitemizi gurulandırmıştır hemde türk halk edebiyatına büyük hizmetleri dokunduğunun katkıları olduğunun belgesini almıştır kendisi kutluyoruz biz üniversitemiz olarak kendisiyle diğer hocalarımızla olduğu gibi gurur duyuyoruz kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Eğitim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Sayın Sadettin Yıldız: Fakültemiz içinde üniversitemiz için de gurur verici bir durum bu , Hasan Köksal yıllarını türk halk kültürüne vermiş iyi bir araştırmacıdır,iyi bir bilim adamıdır. Türk folklörünü ,hakl kültürünü araştırma kurumu bu sene 2011 yılın da iyi bir seçme ile sayın Hasan Köksalı ödüle layık gördü, 2011 yılı halk kültürüne hizmet ödülünü aldı . Türk dili ve edebiyatı bölüm başkanı olarak ve öğretim üyesi olarak yaptığı hizmetlerin bir bakıma taçlandırılması da oldu bu ,tabi fakültemiz adına gurur duyuyoruz üniversitemiz adına da gurur duyuyoruz . Benim içinde hem değerli bir dostumun ödül almış olması hemde ortak çalıştığımız bir arkadaşımızın mesai arkadaşımızın ödül alması bakımından da anlamlı bu . ayrıca marifet iltifata tabidir derler güzellikler yaratan insanların ,bilimsel sonuçlar alan insanların değerlendirilmesi lazım ödül şart olmasa bile en azından bu yapılan çalışmaların değerinin bir şekilde ifade edilmesi gerekiyor bu ödülde onu ifadesidir. Hem arkadaşımı kutluyorum hemde gurur duyduğumu ifade ediyorum sayın rektörümüze de bu ödülü bu şekilde duyurmasından dolayı teşekkür ediyorum .Devam edecektir bundan sonrada buna benzer ödüllerimiz gelecek daha öncede türkçe öğretmenli bölüm başkanımız nejat sefercioğlu ödül almıştı bunun arkası gelecek diyorum teşekkür ediyorum .