Anahtar Filmi Sinema Severlerle GAÜ’de Buluşuyor

Haberler

GAÜ'DEN

Anahtar Filmi Sinema Severlerle GAÜ’de Buluşuyor

KKTC’nin ilk 35mm filmi olan “Anahtar” 6 Mart’ta Girne Amerikan Üniversitesi Millenium Binası Senato Kongre salonunda yapılacak gala ile sinema severlerle buluşuyor.

KKTC’nin ilk 35mm filmi olma özelliğini taşıyan “Anahtar” filmi 6 Mart Salı gecesi GAÜ Millenium Kongre Merkezi’nde saat 19.30’da basına ve protokole yönelik olarak yapılacak gala ile gösterime girecek. Filmin gala gösterimi davetiyeli olacak.

Cemal Yıldırım’ın yönetmenliğini, Ferhat Atik’in senaristliğini ve yapımcılığını üstlendiği polisiye-drama türündeki film, 9 Mart Cuma gününden itibaren Lemar ve Galleria Sinemaları’nda gösterilmeye başlanacak. Aynı anda iki sinemada da vizyona girecek film yönetmeninden oyuncusuna, senaristinden teknik ekibine, mekanlarından sponsorlarına tam bir yerli üretim.
Gerçek hayattan kurgulanan bir polisiye-dram

Ferhat Atik’in “Sonbahar” adlı romanından senaryolaştırılan filmin müziklerini Aysun Kahraman yaptı. Gerçek hayattan kurgulanan hikayesi ile KKTC’nin geçmişinden bir kesiti de beyazperdeye yansıtan “Anahtar” filmine Cumhurbaşkanlığı, Meclis başkanlığı, Başbakanlık, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Lefkoşa Türk Belediyesi, Gönyeli Belediyesi, Vakıflar Bankası, King Leisure Center, Tosunoğlu Grup ve Tüfekçi Grup sponsor olarak katkı koydu.
Altın Portakal’da KKTC’yi temsil etti

2011 yılının Ekim ayında 48.’si yapılan “Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne de katılarak “Özel Gösterim” yapan film, KKTC’yi uluslararası festivalde başarıyla temsil etti.