Türkiye Büyükelçisi Taner Seben Singapur Kampüsü Öğrencilerini Kabul Etti

Haberler

GAÜ'DEN

Türkiye Büyükelçisi Taner Seben Singapur Kampüsü Öğrencilerini Kabul Etti

Girne Amerikan Üniversitesi Singapur kampüsünde yükseköğretime devam eden öğrenciler Türkiye Cumhuriyeti Singapur Büyükelçisi Taner Seben tarafından kabul edildi.

GAÜ öğretim görevlileri ve Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur Kampüs yetkilileri başkanlığında Büyükelçi Seben tarafından kabul edilen GAÜ heyeti, Büyükelçi Seben’e Singapur Kampüs akademik programları başta olmak üzere GAÜ Kuzey Kıbrıs, İngiltere ve ABD Kampüsleri, Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve üniversite yapıları ile ilgili bilgi verdi.

Singapur’da bulunan GAÜ TV ekibinden Simge Özekler’e özel demeç veren Büyükelçi Seben, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın vefatı ile ilgili Kıbrıs Türk toplumuna başsağlığı mesajını da ileterek yükseköğretim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. GAÜ Medya Koordinatörlüğü bünyesinde çalışan öğrenciler tarafından aylık olarak çıkarılan üniversite gazetesi The Chancellor’s Gazette’in özel sayısının da Büyükelçi Seben’e sunulduğu ziyarette Büyükelçi Seben Türk üniversitelerinin gelişiminin gurur verici olduğunu ifade etti.

“Kıtalararası Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu çerçevesinde GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury ardından eğitime başlayan Singapur kampüsünde yükseköğretimlerine kıtalararası GAÜ kampüslerinde devam eden öğrenciler ve öğretim görevlilerini kabul eden Büyükelçi Seben, yükseköğretim adına gerçekleştirilen başarılardan dolayı GAÜ yetkililerine teşekkür etti. Kıtalararasına yayılan GAÜ Kampüslerinin yükseköğretime ve gençlere önemli katkılar yaptığını belirten Seben,, değişik kültürleri tanıyarak yükseköğretime devam etmenin bireysel gelişim ve dil gelişimindeki önemine dikkat çekti.

Singapur’un yükseköğretim adına önemli bir merkez olduğunun altını çizen Büyükelçi Seben, yükseköğretimin gelişmesi adına Kuzey Kıbrıs’taki diğer üniversitelerinden GAÜ’nün uluslararası kampüslerini ve atılımlarını örnek alması gerektiğini vurguladı. Sinagapur gibi bir ülkede GAÜ kampüsünde öğrenimlerine devam eden öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyerlerine önemli katkı ve deneyimlerle adım atacaklarına da işaret eden Büyükelçi Seben, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin GAÜ öğrencilerine desteğinin süreceğini vurguladı.