Yükselen Meslek Havacılık Yönetimi

Haberler

GAÜ'DEN

Yükselen Meslek Havacılık Yönetimi

Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi kayıtları başladı.

KKTC uyruklu öğrenci adaylarına yönerlik kayıtların devam ettiğinin belirtildiği açıklamada Rusya ve Nijerya başta olmak üzere üçüncü dünya ülkelerinden havacılık Yönetimi bölümüne yoğun ilgi olduğu vurgulandı. Ayrıca yapılan açıklamada başvuru şartları ile ilgili öğrenci adaylarının her türlü bilgiye Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile 650 20 00 no’lu telefondan 1179 - 1184 – 1185 – 1205’I tuşlayarak ulaşabilecekleri ifade edildi.
KOZAL : “Havacılık Yönetimi Küresel Dünyanın Popüler Mesleği.”

GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü Lisani Kozal konuyla ilgili yaptığı açıklamada havacılık yönetiminin önümüzdeki 20 yılın yükselen mesleği olduğunu belirterek Havacılık Yönetiminin küresel dünyanın en popüler mesleği olduğunun altın ı çizdi. Öğrenci adaylarının geleceklerini ve kariyerlerini şekillendirmede Havacılık Yönetiminin önemine dikkat çeken Kozal, 2030 yılına kadar yolcu taşımacılığı ve kargo taşımacılığı ile havacılık endüstrisinin global olarak 35 milyondan fazla istihdam sağlayacağını vurgulayarak sektörde kalifiye ve eğitimli bireylere ihtiyaç olacağına dikkat çekti.
“20 yıl İçerisinde 35 milyon Yeni Pilot ve Teknisyene İhtiyacı Olacak”

Havacılık sektörünün önümüzdeki 20 yıl içinde 35 milyon pilot ve teknisyene ihtiyacı olacağına dikkat çeken Kozal, Singapur’da düzenlenen bir seminerde açıklamalar yapan Boeing’in eğitim servisi sorumlusu Roei Ganzarski’nin açıklamalarının sektörün ihtiyacı olan yetişmiş kadroların önemine işaret ettiğini hatırlatarak havayolu şirketlerinin 2010-2029 yılları arasında artan uluslar arası talep ve emekliye ayrılacak personelden dolayı 35 milyon yeni istihdama ihtiyacı olacağının yetkililer tarafından açıklandığını ifade etti.
”Singapur ve Çin Yükselen Değer”

Havacılık sektörü otoritelerinin hava taşımacılığı sektörünün önmüzdeki 20 yıl içerisinde Asya başta olmak üzere Kuzey Amerika ve Avrupa’da havacılık sektörü ile ilgili 35 milyon yeni istihdamın olacağının açıkladığını belirten Kozal, Çin ve GAÜ’nün kampüsü bulunan Singapur başta olmak üzere Asya ülkelerinin havacılık sektörü ile ilgili yükselen değer olduğunu vurguladı.
“GAÜ Singapur Kampüsü ve Diğer Kampüslerinde Eğitim Fırsatı”

Havacılık sektörünün sıfır hata gerektiren bir sektör olduğuna dikkat çeken Kozal, küreselleşen dünyada önemli bir meslek haline gelen havacılık sektörünün önümüzdeki 20 yılın yükselen mesleği olduğunu belirterek GAÜ Havacılık Yüksekokulunda öğrenimlerine devam eden ve yeni başlayacak öğrencilerin eğitimlerini GAÜ’nün Kuzey Kıbrıs, Singapur, İngiltere ve ABD kampüslerinde dönemsel eğitimlerine devam edeceklerini belirtti. GAÜ Havacılık Yönetimi öğrencilerinin yaz dönemi stajlarına Türkiye ve yurtdışında önemli havayolları ve havaalanlarında devam ettiklerini ifade eden Kozal, öğrencilerin aldıkları eğitim ile staj dönemlerini başarı ile tamamladıklarını belirtti.