Rüya Dizisi Gündemi Sarsacak

Haberler

GAÜ'DEN

Rüya Dizisi Gündemi Sarsacak

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs jürisinin sinema ve sanat dünyasının kanaat önderlerinin oluşturduğu ve Kuzey Kıbrıs’ta çekilecek olan Rüya adlı televizyon dizisinin oyuncu seçmelerine ev sahipliği yaptı.

Yönetmenliğini Mehmet İnan ile yapımcılığının Gönül Dinç tarafından yapılacak ve senaryosu Çağlar Yıldız’a ait olan Rüya adlı televizyon dizisi Cinemedia Production tarafından KKTC çekilecek ve ülke kanallarında gösterilecek.

Mandalina Kabukları filmi ile Altın Portakal özel gösterim ödülü sahibi yönetmen Mehmet İnan, Gönül Dinç ve Çağlar Yıldız’ın yanında konuk jüri üyesi olarak ülkemizin önemli tiyatro santçıları ve sanat otoritelerinden Ertaç Hazer ile Derman Atik’in yer aldığı jüri, Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde sanat ve sinema dünyasına adım atmak isteyen ve yeteneğine güvenen adaylar ile biraraya geldi.
“Yapıt Ülke Gündemini Sarsacak”

Konuyla ilgili GAÜ TV’ye önemli açıklamalar yapan yapımcı Gönül Dinç, projenin 2012’nin ilk ayında start aldığını ve çekimlere Mart ayında başlanılacağını belirtti. Ülke sanatçıları ve seçmeler sonunda sinema ile televizyon dünyasına adım atacak yeni yetenekler yanında Türkiye sanat dünyasından da konuk oyuncuların dizide rol alacağını ifade eden Dinç, önümüzdeki günlerde düzenlenecek basın toplantısı ile projenin tanıtımı, oyuncu kadrosu ve dizinin fragmanının kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı. Rüya dizisinin ülke gündemini sarsacağına da işaret eden Dinç, olumlu tepkiler ve yoğun ilgi karşılaştıklarını belirterek Girne Amerikan Üniversitesi uluslkararası öğrencileri, tiyatro kulubü ile İletişim Fakültesi öğrencilerinin ilgisi ile karşılaştıklarını ifade etti.
“Kayıp Duygular Sinema Filmi BM Desteği İle Çekilecek”



Rüya dizisinin ülke tanıtımı yanında sanatın ve televizyon dizi ile sinema sektörünün ülkede gelişimine önemli katkılar yapacağını da vurgulayan Dinç, Cinemedia Production tarafından çekilecek Rüya dizisi ile birlikte yeni projeler arasında Birleşmiş Milletler (BM) desteği ile çekilecek olan Kayıp Duygular sinema filmi olduğunu da açıkladı. KKTC’nin doğal güzellikleri ve tarihi mimarisi ile büyük bir çekim platosu olduğuna da değinen Dinç, projeye desteğinden dolayı Girne Amerikan Üniversitesine teşekkür etti.