Uluslararası Platforma Taşınacak

Haberler

GAÜ'DEN

Uluslararası Platforma Taşınacak

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümü tarafından düzenlenen Grafik Tasarım Haftası devam ediyor.

“Designer Our Names” sloganı ile Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs konferans salonları ve sergi ile fuaye alanlarında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen grafik tasarım haftasında çeşitli sergiler, sunumlar ve atölye çalışmaları düzenlenirken Grafik Tasarım bölüm başkanı Sibel Kemal Uzun tarafından etkinliğin uluslararası platformu taşınmasının hedeflendiğini açıkladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek ve Grafik Tasarım bölüm başkanı Sibel Kemal Uzun tarafından açılışı gerçekleştirilen Grafik Tasarım bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi ile başlayan Grafik Tasarım Haftası ile ilgili GAÜ TV’ye açıklamalar yapan Grafik Tasarım bölüm başkanı Sibel Kemal Uzun kariyer gelişimi ve üniversite sonrası kariyer konulu seminerler yanında çeşitli atölye çalışmaları ile etkinliklerin öğrenci gelişimine önemli katkılar yapacağını belirtti.

Grafik Tasarım Haftası etkinliklerinin geleneksel hale getirilerek hedeflenen ilk noktaya ulaşıldığını kaydeden Uzun bir sonraki hedefin etkinliklerin uluslar arası platforma taşınması olduğunu vurguladı. Dönem boyunca öğretim görevlileri ve bölüm öğrencileri olarak disiplinli ve üretken stüdyo çalışmaları ile ortaya önemli eserlerin çıktığına da belirten Uzun, özellikle sosyal sorumluluk projelerine yönelik ve toplumsal fayda adına üretilen eserlerin önemli mesajlar vererek toplumsal farkındalık yaratmasının önemine dikkat çekti.

Kuzey Kıbrıs üniversitelerinden öğrenimlerine devam eden Güzel Sanatlar öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği GAÜ Grafik Tasarım Haftası 13 Ocak 2012 Cuma günü saat 11.00’de Video Animasyon Gösterisi ve 11.30’da sanatçı Nilgün Güney’in konuşmacı olarak katılacağı Mezuniyet Sonrası Kariyer konulu seminer ile devam edecek.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda gerçekleşecek etkinlik ve seminer halka açık olacak ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.