2011’in Son Konseri GAÜ’den

Haberler

GAÜ'DEN

2011’in Son Konseri GAÜ’den

Girne Amerikan Üniversitesi yeni yıla 2011’in en iyi çıkış yapan gruplarından olan 'Grup Frekans’ ile merhaba diyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Akademik ve İdari kadroya, persolenine, Öğrencilere yönelik ve halka açık olarak düzenlenecek “Grup Frekans” konseri ise 30 Aralık 2011 cuma günü GAÜ Girne Kampüs’te gerçekleşecek. DJ performans ve çeşitli müzik performansları saat 17:00’da başlayacak olan GAÜ Yeni Yıl Konseri GAULYMPIC’te gerçekeleşcek.

Yeni albümden parçalarını ve yaptıkları muhteşem coverları seslendirecek olan "Grup Frekans" konseri öncesi Dj performans ve çeşitli müzik performanslar sahne alacak.

Grup Frekans'ın serüveni, 2008'in Aralık ayında, beş müzisyen arkadaşın bir araya gelmesiyle başladı. Grup, vokalde Çetin Keskinel, bas gitarda Birdal Cihangir, Gitarda Murat Güçlü, Klavyede Ecevit Gülseven ve davulda Serhat Altıntaş’dan ilk oluşumunu tamamladı.

Türkçe rock müzik yapan grup, 31 Aralık 2008’de, Kuzey Kıbras’ta ilk olarak Lefkoşa’da bir mekanda sahne almaya başladı. Kıbrıs’ta hızla adını duyurmaya başlayan grup, adanın bir çok kaliteli mekanında sahne aldı.

Yaz aylarında ise Üniversite ve Festivallerin aranan ismi Frekans, 2011 Haziran ayında, Kıbrıs’ta, magazin basını tarafından düzenlenen Yılın En İyileri adlı organizasyonda, ‘yılın en başarılı grubu’ ödülüne layık görüldü.

2011 Ocak ayında albüm kaydı için İstanbul’a giden Kıbrıslı grup bestelelerini kaydetmeye başladı.

Temmuz 2011’de gruptan ayrılma kararı alan bas gitarist Birdal Cihangir’den sonra arayışını ‘Mete Pere’ ile sonlandıran grup hızla projelerini yürütmeye devam etti.

Değmez mi? adlı şarkılarına klip çekmek için DNA Film ile çalışan Frekans, Erdinç Kazımoğlu yönetmenliğinde kamera karşısına geçti ve DOKUZ SEKİZ MÜZİK bünyesi altında "Piyasa" isimli ilk albümünü Kasım 2011'de dijital platformlarda dinlyicilerin beğenisine sundu.